Hjälpmedel

Syn

Ofta behöver du en kombination av olika hjälpmedel om du har en synnedsättning. Här kan du läsa om olika sorters hjälpmedel.

Innehåll - Syn

Visa innehåll som:
 • Att få synhjälpmedel

  Du kan få hjälpmedel om du har en synnedsättning som gör att du har svårt att klara dig i vardagen. Genom att använda hjälpmedel kan du bli mer aktiv, delaktig och självständig i ditt liv.

 • Synhjälpmedel

  Det finns många olika typer av synhjälpmedel. De kan vara allt från ganska enkla till mer avancerade optiska eller elektroniska.

 • Ledarhundar och assistanshundar

  Ledarhundar och assistanshundar är hundar som kan hjälpa dig i vardagen. De är särskilt utbildade för att utföra vissa uppgifter.

 • Hjälpmedel vid dövblindhet

  Det finns många olika hjälpmedel för dig som har både dålig hörsel och dålig syn. Till exempel sådana som hjälper dig att kommunicera och ta till dig information med hjälp av mobiltelefoner, datorer och hushållsmaskiner.

 • Ögonprotes, skötsel och hantering av protes

  Om du har fått ditt öga bortopererat erbjuds du en ögonprotes. Ögonprotesen provas ut av ögonmottagningen och är av glas eller akrylplast. Det är viktigt att du sköter protesen och ögonhålan för att undvika infektion.

Till toppen av sidan