Akuta råd – första hjälpen

Bli sms-livräddare i Jönköpings län

Innehållet gäller Jönköpings län

Du som har kunskap i hjärt- och lungräddning och är över 18 år kan bli frivillig sms-livräddare i Jönköpings län genom att ladda ner appen Sms-livräddare och registrera dig i den. Du får larm i mobilen om du befinner dig i närheten av någon med misstänkt hjärtstopp.

Vad är en sms-livräddare?

Sms-livräddare är en tjänst som larmar frivilliga vid misstänkt hjärtstopp. Du som har registrerat dig som frivillig får ett larm i din mobiltelefon om du befinner dig i närheten av misstänkt hjärtstopp. Du kan svara ja eller nej. Du som har svarat ja får vidare anvisningar i mobilen.

Vid ett hjärtstopp är tiden den viktigaste faktorn. Frivilliga sms-livräddare, som är på plats före ambulansen, har därför en viktig roll.

Hur funkar det?

När SOS Alarm får ett samtal om misstänkt hjärtstopp larmar de ambulans och sms-livräddare. Du som är registrerad som frivillig sms-livräddare kan då få ett larm i din mobil om du befinner dig i närheten av platsen. Du väljer själv om du accepterar larmet eller inte.

De personer som har accepterat får anvisningar att antingen bege sig till platsen och sätta igång med hjärt- och lungräddning eller hämta en hjärtstartare i närheten först.

Läs mer om hur det fungerar och vanliga frågor och svar om sms-livräddare på rjl.se

Hur gör jag för att bli frivillig sms-livräddare?

Du som har kunskap i hjärt- och lungräddning och är över 18 år registrerar dig som frivillig genom att ladda ner appen Sms-livräddare. Appen finns där du laddar ner appar. Följ instruktionerna i appen för att registrera dig.

Läs mer om att bli sms-livräddare på smslivraddare.se

Till toppen av sidan