Våld, övergrepp och sexuella trakasserier

Hjälp att ändra ett våldsamt beteende

Innehållet gäller Jönköpings län

Har du betett dig våldsamt, aggressivt eller kränkande mot din partner eller andra i din närhet som du har en relation med? Du kan få hjälp med att ändra ditt beteende.

Vad är våld i nära relation?

Att utöva våld i en nära relation kan se väldigt olika ut. Det kan handla om hot om våld, våld i form av sparkar och slag eller andra typer av kränkande eller skrämmande beteende.

Läs mer om vad våld i nära relation kan vara:

Upplever du själv eller personer i din närhet att du kan bli skrämmande, våldsam eller kränkande i er relation? Blir du för arg och får utbrott som du ångrar efteråt?

Den som har någon form av skrämmande, kränkande eller skadande beteende i en nära relation kan få behandling på Alternativ till våld (ATV) i Jönköpings län.

Vad kan jag få för hjälp?

När du kontaktar ATV kan du få hjälp med psykologisk behandling och samtalsstöd från någon av våra behandlare. Du kan få hjälp med att:

  • komma fram till om det är vår hjälp du vill ha och behöver
  • klargöra dina problem och öka din medvetenhet om vad som är aggressivitet och våld i en nära relation
  • lära dig att känna igen och hantera dina tankar och känslor som ökar risken för aggression och våld i olika former
  • hitta alternativa handlingsmönster och strategier istället för att bete dig hotfullt eller våldsamt
  • bli bättre på att kommunicera behov och känslor på ett tydligt och respektfullt sätt i dina nära relationer. 

Om du har behov av det, kan du också få hjälp med att förstå hur dina upplevelser i livet påverkat dig, och hur du kan leva mer som du vill och inte som du kanske lärt dig.

Du kan också få hjälp med att få kontakt med barnbehandlare på annan mottagning eller arbeta vidare med ditt föräldraskap, till exempel genom kommunens familjebehandling.

Kontaktuppgifter

Alternativ till våld, ATV, är en del av Rehabiliteringscentrum i Jönköpings län. Om du vill komma i kontakt med ATV kontaktar du Rehabiliteringscentrum Jönköping. Här finns kontaktuppgifter:

Välj att sluta - telefonlinjen för dig som riskerar att skada den du älskar

Funderar du på om ditt beteende är okej? Välj att sluta är en telefonlinje för dig som vill få hjälp att förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende.

Via telefonlinjen får du möjlighet att prata anonymt med en rådgivare som har stor erfarenhet av att möta personer som varit i din situation. Du får gratis stöd och råd och hjälp att komma vidare till behandling om du vill och behöver. Du kan också ringa om du har frågor om ilska, kontrollerande och våldsamt beteende, även om du inte utövar våld i din relation.

Telefonlinjen "Välj att sluta" når du genom att ringa 020-555 666.

Läs mer på telefonlinjens webbplats: Välj att sluta-linjen

Till toppen av sidan