Provtagning och mätningar

Mätningar

Mätningar kan visa många olika saker, till exempel ditt blodtryck, hur ditt hjärta pumpar eller aktiviteten i din hjärna.

Innehåll - Mätningar

Visa innehåll som:
 • Instruktionsfilm om sömnregistrering

  Det här är information till dig som ska göra en sömnregistrering. Titta gärna på filmen innan du kommer till Fysiologimottagningen för att hämta utrustningen. Filmen visar hur du sätter på dig utrustningen på kvällen och hur du tar av den på morgonen.

 • EKG

  EKG är en metod för att mäta hjärtats elektriska aktivitet. Du kan behöva bli undersökt med EKG för att upptäcka hjärtsjukdomar eller störningar i hjärtats rytm. Ett EKG ingår ofta i vanliga hälsoundersökningar.

 • EEG-undersökning

  En EEG-undersökning mäter aktiviteten i hjärnans nervceller. Oftast har man elektroder fästa mot hårbotten vid undersökningen. Det gör inte ont och du mår som vanligt efteråt.

 • Mäta blodtrycket

  Mätning av blodtrycket är en vanlig undersökning i vården, till exempel vid en hälsokontroll. Du kan även mäta blodtrycket själv.

mer på 1177.se

Patientlagen

Patientlagen är en lag som har tagits fram för dig som är patient. I lagen beskrivs bland annat vilken information du ska få om din vård.

Om du inte är nöjd med vården

Du kan lämna synpunkter eller klaga om du har varit med om något inom vården som du inte är nöjd med. Dina synpunkter kan bidra till att vården blir bättre och säkrare.

Till toppen av sidan