Aktuellt i Jämtland Härjedalen

Så här söker du vård i sommar

Innehållet gäller Jämtland Härjedalen

Sommaren är här och med den har många semester. Om du blir sjuk eller är med om en olycka ska du få den hjälp du behöver. Ibland räcker det med egenvård i hemmet. I Jämtland Härjedalen kan öppettiderna i hälso- och sjukvården skilja sig mot hur de brukar vara.

 Person får benbrott eller sår gipsat. Gipsmottagningen. Huddinge sjukhus. Karolinska.
Person får benbrott eller sår gipsat Foto Emma Hasselgren.

1177 – råd om hälsa på webb och via telefon 

Här på webbplatsen 1177.se finns information om hälsa och vård, kontaktuppgifter till vården, tips kring egenvård och personliga e-tjänster. Du som behöver ytterligare råd eller stöd kan ringa till 1177. Sjuksköterskorna som svarar kan hjälpa dig att bedöma dina symtom, och vid behov hänvisa dig vidare till rätt vårdnivå eller hälsocentral. När söktrycket är som störst under sommaren kan det periodvis bli längre svarstider. 

Kontakta hälsocentralen när egenvård inte räcker till 

Vänd dig till din hälsocentral om du är sjuk, nedstämd eller har skadat dig. Kontaktuppgifter finns på 1177.se. Om du är turist i länet – Du hittar information om vilken hälsocentral som är närmast under funktionen Hitta vård på 1177.se. Du kan även ringa 1177 för att få veta vilken hälsocentral du kan gå till. 

Hälsocentraler i Jämtland Härjedalen under sommaren 

De flesta hälsocentraler i Jämtland Härjedalen har öppet i sommar men både på hälsocentralerna och på Östersunds sjukhus kan annorlunda öppettider gälla. Under fliken Hitta vård kan du söka fram din mottagning och se gällande öppettider. Där hittar du även hänvisning om din hälsocentral är stängd under delar av sommaren. 

Akut vård och ambulans – sök till akutmottagning eller ring 112 

Vid livshotande tillstånd, ring nödnummer 112.   

Akut tandvård 

Om du har tandvärk, skadat eller slagit ut en tand eller har andra akuta tandbesvär – ring Folktandvårdens tandakut. Under fliken Hitta vård kan du söka fram din Folktandvårdsklinik och se gällande öppettider.  

Till toppen av sidan