Aktuellt i Jämtland Härjedalen

Glöm inte att förnya dina recept innan sommaren

Innehållet gäller Jämtland Härjedalen

Behöver du förlänga ett recept, vaccinera dig, få preventivmedel eller beställa hem hjälpmedel under sommaren? Då är det bra att passa på nu innan semestrarna startar. Rekommendationen är att du har minst en månads förbrukning hemma.

Personer sitter på en sandstrand.  Foto: Juliana Wiklund
Foto: Juliana Wiklund

Du kan förnya recept eller förbrukningsartiklar genom att logga in på 1177.se. Om du saknar bank-id kan du ringa din hälsocentral för att förnya receptet.

Så här gör du enklast om du har bank-id 

  • Börja med att söka upp mottagningen under rubriken Hitta vård här på 1177.se 
  • Välj mottagningen i listan. 
  • Under rubriken Våra e-tjänster ser du vilka e-tjänster som mottagningen erbjuder. Klicka på länken Förnya recept. När du loggar in kommer du direkt till formuläret. 
  • Fyll i formuläret och skicka din förfrågan. 

Den som får din förfrågan om att förnya recept bedömer sedan om du kan få ett nytt recept på en gång eller om ni behöver träffas. Du får ett meddelande om att receptet är förnyat om hen bedömer att du kan få ett nytt recept på en gång. Du kan sedan välja vilket apotek du vill hämta ut ditt läkemedel på. 

Läkemedel som du har sedan tidigare finns förvalt 

Nu finns även en funktion i e-tjänsterna som underlättar för den som har samma återkommande läkemedel att förnya. Det går att förnya recept på samma sätt som tidigare men det som har förändrats är att du inte behöver skriva in namnet på läkemedlet själv utan du kan bara klicka på Lägg till så kommer läkemedlet upp som ett alternativ. 

Till toppen av sidan