Psykiatriska akutmottagningen, Östersund


Våra e-tjänster

Fler e-tjänster Färre e-tjänster
  • Avboka tid

  • Egen vårdbegäran

  • Förnya recept

Telefonnummer och Öppettider

063-15 32 50
Telefontid idag:
Dygnet runt
Öppet idag:
Dygnet runt

Övriga tider och telefonnummer

Telefontider:
Mån-sön Dygnet runt
Öppettider:
Mån-sön Dygnet runt
Växeltelefon:
063-15 30 00

ADRESS

Besöksadress
Fältjägargränd 6,831 30 Östersund
Län, kommun
Jämtlands län, Östersund
Postadress
Östersunds sjukhus
831 83 Östersund
Vägbeskrivning

Psykiatriska akutmottagningen, plan 3C, Fältjägargränd 6, Östersund.

Vårt utbud

Om du upplever att du har omedelbara psykiska symtom så kan du söka hjälp hos den psykiatriska akutmottagningen. Mottagningen finns i Östersund men tar emot personer från hela Jämtland Härjedalen. 

Om du redan är patient på någon annan av mottagningarna inom den psykiatriska vården så kan du i första hand kontakta den mottagningen.

Om det gäller barn och ungdomar under 18 år bör man kontakta barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Ungdomar och unga vuxna i åldern 16 - 25 år kan också kontakta ungdomspsykiatriska mottagningen (UPM). Om det finns ett omedelbart behov av att få kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin på kvällar, nätter och helger – ring via landstingets växel på telefonnummer 063-15 30 00.

Här hittar du mer information om vårt utbud.
Vi ansvarar även för könsidentitetsmottagningen i länet.

 

Milda till måttliga besvär

Om du upplever att du har lindriga psykiska symtom som sömnsvårigheter, ångest, lättare depressioner eller sorgereaktioner ska du i första hand kontakta en hälsocentral för att få hjälp. På hälsocentralen gör personalen en första bedömning av om du kan få hjälp på hälsocentralen eller om de behöver skicka en remiss till psykiatrin.

Du behöver inte ha någon remiss för att söka vård på psykiatriska akutmottagningen. Du kan själv kontakta psykiatrin för rådgivning om egenvård eller hur du kan gå tillväga för att må bättre.

Måttliga till svåra besvär

Om du upplever att du har allvarligare psykiska symtom som till exempel psykoser, djupa depressioner eller självmordstankar kan du få vård och behandling inom den psykiatriska öppenvården.

Om du inte redan har fått en remiss från läkare på en hälsocentral, så kan du själv kontakta den psykiatriska öppenvården du själv kontakta en psykiatrisk öppenvårdsmottagning, till exempel affektiva öppenvården, trauma- och ångestmottagningen eller psykiatriska akutmottagningen.

Könsidentitetsmottagningen (KIM)

Könsidentitetsmottagningen (KIM) tillhör psykiatriska akutmottagningen. Vi hjälper dig som söker vård eller information om könsdysfori, transsexualism och könsidentitet.

Du behöver inte någon remiss från läkare utan kan själv kontakta oss direkt. Ring till psykiatriska akutmottagningen och fråga efter sjuksköterska Britt-Inger Backus.

Om det gäller barn och ungdomar under 18 år bör man istället kontakta barn- och ungdomspsykiatrin (BUP).

Barn- och ungdomspsykiatri

Om det gäller barn och ungdomar under 18 år bör man kontakta barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Ungdomar och unga vuxna i åldern 16 - 25 år kan också kontakta ungdomspsykiatriska mottagningen (UPM).

Om det finns ett omedelbart behov av att få kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin på kvällar, nätter och helger – ring via landstingets växel på telefonnummer 063-15 30 00.

 

Om oss

Om du upplever att du har omedelbara psykiska symtom så kan du söka hjälp hos den psykiatriska akutmottagningen. Mottagningen finns i Östersund men tar emot personer från hela Jämtland Härjedalen.


Vi ansvarar även för könsidentitetsmottagningen i länet. Där ger vi vård eller information om könsdysfori, transsexualism och könsidentitet.


Mer information om oss hittar du under rubriken Vårt utbud.

Läs mer på 1177 Vårdguiden

Visa fler mottagningar inom

Driftsform:
Landsting/Region.