Självprovtagning covid-19 - provsvar försenade.Det här meddelandet avser Halland

Provta dig endast om du har symtom. Många provsvar tar nu längre än 3 dygn. När provet är analyserat kommer svar via 1177.se. Ring inte 1177 eller vårdcentralen om provsvar. Ta inte nytt prov i väntan på provsvar. Om du väntar på provsvar - så kan du göra

Personliga berättelser

Reportage: Sexualiteten efter cancerbehandlingen

Sexualiteten och lusten påverkas ofta när man får cancer. Ofta tappar man lusten till sex under en period. Ibland förändras ens känsloliv och kroppsuppfattning på ett sådant sätt att ens sexualitet förändras i grunden.

Om man strålas mot bäckenet, opereras i underlivet eller behandlas med hormoner påverkas dessutom ens fysiska förutsättningar för att kunna njuta på samma sätt som tidigare. Vissa märker inte av en så stor förändring, några försöker lämna sexualiteten bakom sig medan andra kämpar för att hitta tillbaka.

I fyra intervjuer berättar Susanne, Martina, Göran och Tapio om hur deras sexualitet påverkades av behandlingen. I ytterligare ett reportage berättar Paula och Thomas om hur det var att gå i sexologisk parterapi med sensualitetsträning.

Till toppen av sidan