Bräkne-Hoby vårdcentral, Bräkne-Hoby

Parkvägen 4

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–12.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–09.30Tidsbokad provtagni
Måndag08.00–16.00Tidsbokade besök
Tisdag07.30–09.30Tidsbokad provtagni
Tisdag08.00–16.00Tidsbokade besök
Onsdag07.30–09.30Tidsbokad provtagni
Onsdag08.00–16.00Tidsbokade besök
Torsdag07.30–09.30Tidsbokad provtagni
Torsdag08.00–16.00Tidsbokade besök
Fredag08.00–13.00Tidsbokade besök
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Parkvägen 4
Län, kommun:
Blekinge län, Ronneby
Postadress:
Bräkne-Hoby vårdcentral, Parkvägen 4, 372 60 Bräkne-Hoby

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Parkeringsplats finns på framsidan vid vårdcentralens entré (mitt emot serviceboende Lindebo). Buss och tåg stannar vid tågstationen cirka en kilometer från vårdcentralen.

Bräkne-Hobys vårdcentral

Centralt och bra läge i Bräkne-Hoby. Vi finns på Parkvägen 4. Ett vänligt bemötande, kontinuitet och god tillgänglighet är våra ledord. Hos oss möter du yrkeskunniga och medkännande medarbetare och allt du kan förvänta dig på en läkarmottagning. Alla våra läkare har allmänmedicinsk specialistkompetens. Vi har mottagningar för diabetes och eget laboratorium med särskilt utbildad laboratoriepersonal. Barnhälsovården har egen läkare. Läs mer om vad vi erbjuder under fliken Vårt utbud.

På läkarmottagningen finns den vård som är basen i hälso- och sjukvården, det vill säga den vård som inte kräver sjukhusets resurser eller utrustning. Det är i första hand hit du ska vända dig när du blir sjuk och vill få kontakt med vårdpersonal.

Driftsform: Region

Det finns olika sätt att söka vård beroende på vad du har för besvär eller behov. Här hittar du information om hur du söker vård i Blekinge.

På samma sida hittar du också vår symtomguide med tips på självhjälp för de vanligaste symtomen som feber, hosta och halsont.

På vårdcentralen kan du till exempel få hjälp med:

• Akuta sjukdomar, skador och besvär.
• Kontroll av kroniska sjukdomar.
• Fysioterapi och rehabilitering.
• Förebyggande hjälp som vaccinationer, hälsokontroller och råd om levnadsvanor.

 • Jourcentralen har öppet vardagar mellan klockan 17.00 och 21.00. Lördagar och söndagar har jourcentralen öppet mellan klockan 08.00 och 21.00. Till jourcentralen kommer du med akuta besvär som inte kan vänta tills din vårdcentral öppnar igen. Du bokar tid genom att ringa jourcentralen på telefon. Du kan också ringa 1177 för att få en medicinsk bedömning som kan leda till en tid på jourcentralen.

  Läs mer på jourcentralens sida

 • Vårdrelaterade yrken på läkarmottagningen är allmänläkare, biomedicinsk analytiker, diabetessköterska, distriktssköterska, medicinsk sekreterare och undersköterska.

  Chef för Bräkne-Hoby vårdcentral är Marina Jönsson.

 • I appen Din vård Region Blekinge kan du kontakta Bräkne-Hoby vårdcentral digitalt. Du hittar appen under länken "appen Din vård Region Blekinge" högre upp på sidan.

  När du går in i Din vård Region Blekinge skriver du in ditt ärende. Du får då en medicinsk bedömning, och åtgärder efter behov. Det kan handla om att ge dig råd om hur du tar hand om dig själv, eller att erbjuda ett digitalt eller fysiskt besök till en läkare eller sjuksköterska.

  För digitala besök gäller samma avgift som för ett fysiskt besök. Här kan du läsa mer om vilka avgifter som gäller för besök i hälso- och sjukvården.

 • Astmasköterskan hjälper dig att hantera din sjukdom. Vi erbjuder information och rådgivning, spirometritest där lungfunktionen mäts och träning i att använda medicin och hjälpmedel.

  Boka via telefonrådgivningen: 0457-73 17 90.

 • Alla barn mellan 0-6 år har rätt till kostnadsfri barnhälsovård enligt ett nationellt program. Under barnets första år är besöken täta och görs på barnavårdscentralen (BVC), som hembesök och i föräldragrupper.

  På BVC görs hälsoundersökningar och samtalas om exempelvis barns hälsa, utveckling, kost, sömn, säkerhet och föräldraskap. Alla barn erbjuds vaccinationer mot ett flertal sjukdomar.

  På BVC arbetar specialistutbildade sjuksköterskor och läkare som samarbetar med exempelvis psykologer, logopeder, dietister, barnsjukvård, barnomsorg och socialtjänst.

  Kontaktuppgifter för rådgivning och bokning:

  Du är välkommen att ringa vår telefonrådgining på 0457 - 73 18 20. Besök hos oss måste tidsbeställas i förväg.

  Läs mer om barnhälsovård på 1177.se

  Läs tema Barn och föräldrar på 1177.se

 • Familjeläkarna är specialister inom allmänmedicin. Detta innebär att samtliga familjeläkare har en bred medicinsk utbildning och kompetens att ta hand om de flesta sjukdomssymtom. Om det behövs kan familjeläkaren ge remiss till annan vård. Ring läkarmottagningen för sjukvårdsrådgivning och tidbokning till läkare.

 • Demenssjuksköterskan vänder sig till dig som har en demenssjukdom eller har en närstående med demenssjukdom. Vi kan ge hjälp hemma hos dig som är sjuk, både om du bor i det egna hemmet eller ett särskilt boende. Målet är att både den som är sjuk och anhörig ska kunna ha ett självständigt liv. Kontakta din läkarmottagning eller distriktssköterska om du är orolig för egen del eller för någon närstående.

 • Alla sjukgymnaster, arbetsterapeuter och samtalsterapeuter tillhörande Region Blekinges vårdcentraler i Ronneby, Kallinge och Bräkne-Hoby har bildat en gemensam enhet: Ronneby rehabiliteringscenter. Detta innebär ökad tillgänglighet och samlad kompetens så att du som vårdsökande lättare får tillgång till de resurser och den kompetens som just du behöver.

   

  Läs mer om Ronneby rehabiliteringscenter och se kontaktuppgifter

 • När du blir sjuk eller får någon mindre skada behöver du inte alltid träffa en läkare. Då kan du kontakta en distriktssköterska. Distriktssköterskornas arbete omfattar flera av sjukvårdens grenar, från spädbarnsvård till äldrevård.

  Innan du kommer på besök måste du boka tid. För rådgivning och tidsbeställning var god ring klockan 8.00-16.00 måndag-torsdag, 8.00 – 12.00 fredag. Telefon 0457–73 18 20

 • Hjärtsviktsmottagningen är riktad till dig med lätt till måttlig hjärtsvikt för uppföljning eller inställning av medicinering. Vi har ett nära samarbete med din ordinarie läkare på vårdcentralen, hemsjukvården och vid behov kurator eller dietist. För tidsbokning ring 0457-73 17 90.

 • För att ta prover hos oss behöver du ha en tid bokad för provtagning. Du bokar en tid genom att ringa telefonnummer 0457-73 18 20. När du ska ta prover anmäler du dig i receptionen när du kommer. Om du ska lämna fasteblodprover ska du inte ha ätit någonting. Det går bra att dricka vatten.

 • På vår livsstilsmottagning ser vi hela dig, både kropp och själ. Vi går igenom ett antal frågor kring din livsstil och tillsammans med dig försöker vi hitta lösningar för att du ska få balans i ditt liv och må bättre. Vi kan hjälpa dig med till exempel

  • råd och tips kring kost och hälsa
  • viktminskning
  • att sluta med missbruk av nikotin och alkohol
  • akupunktur mot stress och sömnbesvär
  • basal kroppskännedom för såväl fysiskt som psykiskt välbefinnande.

  Boka tid genom att ringa telefonnummer 0457-73 17 90.

 • Vänd dig i första hand till din vårdcentral om du har psykiska besvär. Det kan till exempel vara ångest, depression, sorg, eller svårt att sova.

  Ibland räcker det med besöket hos oss. Annars hjälper vi dig vidare till specialistvård.

  Läs mer:

  Psykisk hälsa/ohälsa
  Att söka psykiatrisk vård i Blekinge
  Första linjen för barn och ungas psykiska hälsa

 • Alla vårdcentraler har ett gemensamt grundutbud som bland annat innehåller grundläggande hälso- och sjukvård, barnhälsovård, rehabilitering, psykosociala insatser, rådgivning och förebyggande insatser. Utöver det erbjuder vi också

  • Fotvård
  • hjärtsviktsmottagning
  • livsstilsmottagning
  • vaccinationsmottagning.
 • Information om PSA-provtagning

  PSA är en förkortning för prostata-specifikt antigen.

  PSA är ett protein som bildas i prostatakörteln på män och som också finns i blodet. Förhöjda PSA-värden kan bero på flera åldersrelaterade sjukdomar, men också godartad prostataförstoring, prostatit och prostatacancer.

  Med denna information och den bifogade broschyren från Socialstyrelsen, vill Region Blekinge informera dig som är man mellan 50 och 70 år och inte har några symptom på prostatacancer, om PSA-blodprov.

  Det är svårt att veta om nyttan med PSA-prov överväger de negativa effekterna med ett prov. Därför finns det ingen allmän rekommendation om att alla män ska testas. Du tar själv ställning till om du vill testa dig genom att värdera tänkbara fördelar och nackdelar med provet.

  Fördelar och nackdelar med PSA-provtagning

  En tidigt funnen prostatacancer kan ofta botas. Det enklaste sättet att spåra prostatacancer är med ett PSA-blodprov. Den viktigaste fördelen med PSA-prov är att tidig upptäckt och behandling av prostatacancer minskar risken för allvarlig prostatacancer i framtiden.

  Den viktigaste nackdelen är att hos en del män kan en prostatacancer upptäckas och behandlas trots att cancern aldrig skulle ha utvecklats till en allvarlig sjukdom. Det är fler män som behandlas efter PSA-prov, än som botas från en livshotande cancer. Behandlingen kan ge bestående biverkningar.

  För att du ska kunna ta ett så välinformerat beslut som möjligt vill vi att du läser igenom broschyren "Om PSA-prov" och sedan tar ställning till om du vill testa dig.
  Är du 50-70 år och har beslutat dig för provtagning efter att ha läst informationen ovan och den bifogade broschyren "Om PSA-prov"? Kontakta din vårdcentral för provtagning.
  Mer information finns på 1177.se, sök PSA.

  Tillhör du de män som redan testat dig?

  Har testet visat ett PSA-värde under 1,0 behöver du inte ta nästa förrän efter sex år.
  Män över 60 år som har ett PSA-värde under 1,0 behöver inte ta fler PSA-blodprov.
  Alla män som har ett PSA-värde mellan 1 och 3 bör kontrollera sig vart annat år. Din läkare informerar dig om vad som gäller för dig.

  Män med två nära släktingar (far, bror, son) med prostatacancer bör kontrolleras regelbundet från 40 års ålder. Kontakta din läkare.

  Du som har tagit del av Socialstyrelsens information om PSA-provtagning kan gå till din vårdcentral för provtagning utan remiss.

  Socialstyrelsens information om PSA-provtagning.

  Om du, efter att ha läst Socialstyrelsens information om PSA-provtagning vill ta PSA-prov, gå till din vårdcentral och fyll i blanketten Frågor till Dig som funderar på att ta PSA-prov. Du hittar blankett för utskrift här under, den finns också utskriven på din vårdcentral.

 • En väg in, kontaktcenter för barn och ungas psykiska hälsa är en gemensam kontaktväg för barn och unga från 6 år upp till 18 år som mår psykiskt dåligt. Här får du som är ungdom eller vårdnadshavare rådgivning och bedömning av fortsatt vårdbehov på vårdcentral eller inom barn- och ungdomspsykiatrin. 

  Du hittar mer information och kontakuppgifter här.

Fredagar har läkarmottagningen öppet till klockan 13.00. Från 13.00-17.00 hänvisas patienter till Kallinge vårdcentral vid akuta problem.

Här kan du läsa om vår tillgänglighet och vad andra patienter tycker om oss.

TILLGÄNGLIGHET

Medicinsk bedömning av legitimerad vårdpersonal inom tre dagar

Här visas andelen medicinska bedömningar av en legitimerad vårdpersonal inom tre dagar.

Statistik för den här mottagningen: 74%

Genomsnitt för Blekinge län: 72%

Genomsnitt för Sverige: 88%

Till toppen av sidan