1177

Nå din vårdcentralnär det passar dig

Starta ditt vårdärende med 1177 direkt Västmanland, dygnet runt. Du får ett sms när du fått ett svar i chatten.

Aktuellt i Västmanland

Sök vård om du behöver trots Vårdförbundets konflikt

Region Västmanland arbetar för att konflikten inte ska påverka dig som patient. Du som har ett inbokat vårdbesök, tandvårdsbesök eller planerad operation ska utgå från att det blir av. Om din vård påverkas av konflikten kontaktas du av hälso- och sjukvården.

1177 direkt Västmanland

Vill du söka vård eller få rådgivning kan du använda chatten, istället för att ringa. Läs mer om hur 1177 direkt Västmanland fungerar.

Digitalt frikort

I Region Västmanland sparas det du har betalat för din vård och behandling digitalt. Du kan logga in på 1177.se och se hur stor summa du har kommit upp i. När du har uppnått summan för ett frikort så visas det när du checkar in eller anmäler dig på din mottagning. Då behöver du inte betala för ditt besök. Du behöver inte ha med dig något frikort på dina vårdbesök inom regionen eftersom vårdgivaren kan se det i sina system.

Vaccinera dig mot TBE

Västmanland är riskområde för TBE. Du rekommenderas att vaccinera dig om du vistas mycket i naturen eller andra grönområden där det kan finnas fästingar. För barn och unga i åldern 3–19 år är vaccinationen avgiftsfri på samtliga vårdcentraler i Västmanland.

Beställ hem test för gonorré och klamydia

Könssjukdomarna gonorré och klamydia är vanliga och ökar i Sverige. Testa dig så begränsar vi spridningen.

Vaccination mot HPV - boka tid

Du som är kvinna och född 1994-1999 kan boka tid för vaccination mot HPV. När du vaccinerar dig mot HPV minskar risken att få livmoderhalscancer. HPV kan ge cellförändringar som i sin tur kan utvecklas till livmoderhalscancer.

Förnya dina recept

Kom ihåg att förnya dina recept. Under sommaren kan det ta längre tid att få ut läkemedel. Du rekommenderas ha en månads förbrukning hemma.

Så fungerar vården

Hur hittar jag rätt i vården? Kan jag välja specialistvård själv? Vad kostar det? Här finns mer information om hur vården fungerar generellt, och även vad som gäller specifikt för Västmanland.

Påverkad framkomlighet till sjukhuset i Västerås

På sjukhusområdet i Västerås byggs ett nytt akutsjukhus och därför pågår vägarbeten som påverkar framkomligheten när du besöker oss.

Aktuella artiklar

Hjälp och stöd om du är nedstämd

Det finns många olika anledningar till att känna sig ledsen, orolig eller stressad. Läs om vad du kan göra själv för att må bättre och när du ska söka vård.

Borsta tänderna på barn

En gnutta tålamod kan vara bra att ta med in i badrummet. Här hittar du fler tips för att hålla tänderna rena.

Är du förkyld?

En förkylning brukar gå över av sig själv, men det finns saker du kan göra för att lindra symtomen.

Till toppen av sidan