1177

Dags för vaccinationhåll dig frisk i vinter

Du som är i riskgrupp rekommenderas att vaccinera dig mot säsongsinfluensan, samt fylla på med vaccin mot covid-19. Du hittar aktuell information nedan.

Visste du att du även kan chatta med 1177? 

Aktuellt i Västmanland

Många söker vård nu

Det är hög smittspridning av covid-19, influensa och RS-virus. Väglaget är halt och risken för olyckor ökar. Det är viktigt att de som verkligen behöver vård kan få det.

Stabsläge i Region Västmanland

På grund av ökad smittspridning i samhället påverkas både inflödet av patienter och förmågan att bemanna vården. Det ökade inflödet består av barn och de mest sköra äldre.

RS-virus hos barn

En RS-virusinfektion brukar börja som en vanlig förkylning. Nästan alla barn får en infektion med RS-virus under de första två levnadsåren. Oftast är sjukdomen lindrig, men en del barn kan bli allvarligt sjuka.

Vaccination mot influensa i Västmanland

Se vad som gäller för årets influensavaccination. Om du har förkylningssymtom behöver du vänta tills du är frisk igen innan du kommer för vaccination.

Så skyddar du dig mot livmoderhalscancer

Nu införs självprovtagning av HPV för att tidigt upptäcka och behandla cellförändringar som annars kan utvecklas till livmoderhalscancer. Provtagningen utförs i hemmet och skickas sedan för analys.

Påverkad framkomlighet till sjukhuset i Västerås

På sjukhusområdet i Västerås byggs ett nytt akutsjukhus och därför pågår vägarbeten som påverkar framkomligheten när du besöker oss.

Hitta rätt i vården i Västmanland

Här kan du se vart du kan vända dig i Västmanland om du om du blir sjuk, skadar dig eller vill fråga om din hälsa.

Om covid-19-coronavirus

Här hittar du information om sjukdomen covid-19. Välj region högst upp på sidan för att se vad som gäller där du bor. Du får veta mer om vaccination och att lämna prov. Du får råd om vad du kan göra om du är sjuk, och vad du behöver göra för att hejda smittan.

COVID-19 in other languages

Here you will find a selection of articles from 1177.se translated to several languages.

Practicalities of health care for those who have fled Ukraine

This is a guide for those who have fled the war in Ukraine. Here you will find all you need to know about health care and dental care in Västmanland County. The information is also available in Ukrainian and Russian.

Aktuella artiklar

Hur funkar det?

Hur hittar jag rätt i vården? Kan jag välja specialistvård själv? Vad kostar det? Här finns mer information om vården i Västmanland.

Aktuella artiklar

Minska risken att bli sjuk i vinter

Läs om vad du kan göra för att minska risken att bli smittad eller smitta andra i vinter.

Få in rörelse i vardagen

En kort promenad eller att du rör på dig hemma kan göra att du mår och sover bättre. Här får du råd om hur du kan få in mer rörelse i vardagen.

Ät hälsosamt

Läs om hur hälsosamma matvanor kan se ut. De kan hjälpa dig att må bra och minska risken för olika sjukdomar.

Att klä barn för att vara ute

Det är vanligt att vara orolig för att barn ska frysa . Läs mer om hur du kan klä ditt barn i kallt väder.

Till toppen av sidan