1177

VirusvinterStanna hemma om du är sjuk

Nu är det många som får covid-19, influensa och andra smittsamma sjukdomar. En del blir allvarligt sjuka. Du kan göra mycket för att minska risken att smittas, eller att smitta andra. Stanna hemma om du är sjuk.

Aktuella artiklar

RS-virus hos barn

En RS-virusinfektion brukar börja som en vanlig förkylning. Oftast är sjukdomen lindrig. Men en del barn kan bli allvarligt sjuka. Läs om vad du kan göra och hur du kan minska risken att ni smittas.

Vaccinera dig mot influensa

Skydda dig mot årets influensa genom att vaccinera dig. Vaccination är gratis för dig som tillhör en riskgrupp. Här kan du läsa mer om tider och platser för vaccination.

Gratis HPV-vaccin till kvinnor födda 1994-98

Vaccinera dig mot HPV för att skydda dig mot livmoderhalscancer. När du vaccinerar dig bidrar du till forskning om HPV och livmoderhalscancer.

Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19

Alla som är 12 år eller äldre kan få vaccin mot covid-19. Här kan du läsa mer om vad som gäller för dig och hur du gör för att vaccinera dig i Jönköpings län.

Aktuella artiklar

Minska risken att bli sjuk i vinter

Läs om vad du kan göra för att minska risken att bli smittad eller smitta andra i vinter.

Få in rörelse i vardagen

En kort promenad eller att du rör på dig hemma kan göra att du mår och sover bättre. Här får du råd om hur du kan få in mer rörelse i vardagen.

Ät hälsosamt

Läs om hur hälsosamma matvanor kan se ut. De kan hjälpa dig att må bra och minska risken för olika sjukdomar.

Att klä barn för att vara ute

Det är vanligt att vara orolig för att barn ska frysa . Läs mer om hur du kan klä ditt barn i kallt väder.

Till toppen av sidan