Urologimottagningen Hallands sjukhus Halmstad

Huvudentré, ingång 4, plan 2, målpunkt L

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.00–12.00
Tisdag07.00–12.00
Onsdag07.00–12.00
Torsdag07.00–12.00
Fredag07.00–12.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.00
Tisdag08.00–16.00
Onsdag08.00–16.00
Torsdag08.00–16.00
Fredag08.00–13.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Huvudentré, ingång 4, plan 2, målpunkt L
Län, kommun:
Hallands län, Halmstad
Postadress:
Urologimottagningen, Hallands Sjukhus Halmstad, 30185 Halmstad

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Ingång 4 huvudentrén. Anmälan sker i centralreceptionen i huvudentrén eller via självincheckning. Urologimottagningen finns en trappa upp.

Publicerad: 2021-10-12

Du som får ett sms med länk från Region Halland​ kan anmäla dig innan din bokade tid och betala via din mobiltelefon. Om du inte fått ett sms kan du anmäla dig på https://mitt.regionhalland.se/incheckning/ ​Har du inte möjlighet att anmäla dig via mobiltelefon, gå till centralreceptionen och anmäl dig. ​

När du anmält dig kan du gå direkt till mottagningens väntrum så kallar vi på dig när det är din tur. Tänk på att kontrollera noga om ditt besök är på mottagning, via video eller telefon.

Publicerad: 2021-10-07

Vanligast är att du först varit på din vårdcentral som skickat en remiss till oss.

Du kan också skriva en egenremiss här på 1177. Att skicka en egenremiss till oss innebär inte automatiskt att du får komma till vår mottagning, du kan bli hänvisad att först gå till din vårdcentral. Läs mer om remissregler i Halland.

Inom verksamhetsområde urologi behandlas sjukdomar och tillstånd i urinblåsa, urinledare, urinrör, njurar, prostata, testiklar, penis och pung samt inkontinens och stensjukdomar. Det är således ett brett verksamhetsområde med såväl diagnostik som behandling samt kirurgi, både akut och planerad. Många urologiska sjukdomar kan behandlas utan operation. Urologikliniken vid Hallands sjukhus bedriver akut och planerad slutenvård på avdelning 2A vid Hallands sjukhus Varberg och har öppenvård vid Hallands sjukhus i Halmstad, Varberg och Kungsbacka.


På urologimottagningarna arbetar läkare som är urologspecialister samt blivande urologer (ST-läkare) tillsammans med uroterapeuter, skopister, sjuksköterskor och undersköterskor. På mottagningen utförs storleksbedömning och biopsitagning av prostatakörteln samt även riktade biopsier av prostatakörteln med stöd av magnetröntgen. Vissa av våra urologer tar hand om barn med främst förhudsproblem och medfödda missbildningar på urinvägarna.

Till sköterska kommer patienter för läkemedelsbehandling i urinblåsan och cystoskopi hos särskilda skopister. Andra sköterskor gör kateterbyten och olika typer av flödesmätningar samt träffar patienter som får lära sig självtappning av urinblåsan (RIK). På mottagningarna finns även kontaktsjuksköterskor som har egna mottagningar för cancerpatienter. Uroterapeuter träffar patienter med rubbningar i urinblåsans funktion och inkontinensproblem med bl a botoxbehandling. Patienter med sten i urinvägarna får stötvågsbehandling, ESVL.


På mottagningarna och på vårdavdelningen arbetar även medicinska sekreterare. Som patient träffar du kanske inte dem, men du har förmodligen haft kontakt med dem innan ditt besök. De bokar, har telefonkontakt med patienter, rapporterar uppgifter till kvalitetsregister och koordinerar kontakt med andra enheter kring patientens vård och besök. Några av dem är även SVF-koordinatorer och administrerar de patienter som omfattas av något av de fem SVF-förloppen inom urologi.

Driftsform: Region

Vi tar emot patienter med besvär från njurar, urinledare, urinblåsa, prostatakörtel, urinrör, testiklar, penis och pung. Vi behandlar också inkontinens och stensjukdomar.  Klicka på aktuell rubrik för att läsa mer.

Remisskrav

Ja, via annan vårdgivare eller via egenremiss

Ta med legitimation
När du ska besöka vården är det viktigt att du kan visa att du är du.

Avboka om du inte kan komma på ditt besök
Om tiden inte passar måste du omboka eller avboka din tid senast 24 timmar innan, annars får du betala en avgift. Om du uteblir betalar du dubbel avgift. Avgiften gäller även personer under 20 år och över 85 år och oavsett om du har frikort eller inte. Du kan omboka eller avboka via våra e-tjänster eller genom att kontakta mottagningen på telefon.

Formulär
Se till att du har besvarat de formulär du fått antingen bifogade papperskallelsen eller skickade till dig i 1177.

Anmäl dig när du kommer hit
När du kommer till oss för ditt besök kan du anmäla dig till och betala ditt besök via mobilen eller i centralreceptionen. För alla bokade besök ser du i din kallelse hur du ska göra.

Du kan läsa din journal och se provsvar via nätet
Genom e-tjänsten Journalen kan du läsa delar av din journal. På så sätt kan du förbereda dig inför ditt besök, men också läsa om vad som sas eller beslutades vid ditt besök. Via e-tjänst kan du också se dina provsvar. 

Sök ersättning för resa
Om du vill ansöka om ersättning för resa till och från vården kan du göra det med hjälp av e-tjänsten Söka ersättning för sjukresa. Om du anmäler dig via mobilen får du där ett digitalt kvitto du kan bifoga här.

Till toppen av sidan