Centrum för tidiga insatser, Karlstad

Hamnpirsgatan 2, Karlstad

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag09.00–10.00
Tisdag09.00–10.00
Onsdag09.00–10.00
Torsdag09.00–10.00
Fredag09.00–10.00
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.15–16.00
Tisdag08.15–16.00
Onsdag08.15–16.00
Torsdag08.15–16.00
Fredag08.15–16.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Hamnpirsgatan 2, Karlstad
Län, kommun:
Värmlands län, Karlstad
Postadress:
Barn- och ungdomspsykiatri, Centralsjukhuset, 651 85 Karlstad

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Med bil

Tag av från Hammaröleden där det är skyltat "Hamnen". Följ därefter skyltning till Barn- och ungdomspsykiatri samt Centrum för tidiga insatser.

Busslinje 8 Karlstadbuss från Stora torget till hållplats Vågmästaren. Därefter 900 meter promenad till mottagningen (cirka 11 minuter).

Busslinje 12 Karlstadbuss från Stora torget till hållplats Vasagatan. Därefter 950 meter promenad till mottagningen (cirka 12 minuter).

Centrum för tidiga insatser träffar barn i åldrarna 0–6 år där utvecklingen är försenad och inte blir som förväntat. Barnet kanske har svårt i situationer där det krävs samspel, kommunikation, motorik eller självständighet. Det kan också vara svårt för ett barn att anpassa sitt beteende och sätt i situationer där barnet behöver vara fokuserad, uppmärksam eller koncentrerad.


Vi vänder oss till barn med eller med misstanke om autism, enskilt eller i kombination med intellektuell funktionsnedsättning och eller adhd.


Vi arbetar på olika sätt med bedömnings- och behandlingsinsatser till barn och stödinsatser till närstående. Behandlingsinsatserna kan ske individuellt eller i grupp.

Driftsform: Region

Hos oss  kommer barnet att erbjudas sammanhållna insatser vilka även innefattar neuropsykiatrisk utredning,

Våra insatser syftar till:

  • Att öka föräldrars förståelse för barnets sätt att fungera.
  • Att hjälpa föräldrar hitta ett positivt sätt att möta sitt barn på.
  • Att hitta strategier som stödjer barnet i olika situationer.
  • Att ge stöd för att utveckla bästa möjliga funktionsnivå för barnet. Det kan vara, ökad kommunikation, ökad förmåga till samspel och lek, ökad självständighet, ökad förmåga att reglera känslor och känna sig delaktig i sin livsmiljö.
  • Till oss kan du skicka in en egen vårdbegäran. Du kan antingen använda logga in till e-tjänsterna eller skriva ut pdf.dokumentet som du fyller i och skickar med posten.

    Läs mer om egen vårdbegäran

Remisskrav

Ja

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 6 år eller yngre.

* Hos oss finns det avgiftsfri parkering i anslutning till mottagningen.

* Ta med innomhusskor.

* Inför besök där barnet ska delta skickar vi ut förberedande material i form av barnkallelse som ni tillsammans kan titta på och prata om. Vi vill att barnet ska vara väl förberett på vad som händer när ni kommer hit.

* Vi ansvarar för att boka tolk till besöket.

* Det finns möjlighet för en vårdnadshavare att ansöka om VAB (tillfällig föräldrapenning) via Försäkringskassan, vid besök i barnets namn inom sjukvården.

* Om ni får förhinder och inte kan komma till ett besök, lämna återbud telefon eller genom att logga in på 1177.se. Utanför telefontid är det möjligt att lämna meddelande på mottagningstelefonen.

* Vid uteblivet besök där ni inte lämnat återbud tillkommer en avgift.

Till toppen av sidan