Psykisk ohälsa - barn och unga

För dig mellan 13 och 25 år - UMO.se

Innehållet gäller Jönköpings län

Aktuella artiklar

Visa innehåll som:

Att må dåligt - UMO.se

Alla mår dåligt ibland. Det kan vara för att det har hänt något jobbigt eller för att du undrar hur något ska bli. Det finns saker du kan göra själv för att må bättre. Du kan också få hjälp att må bättre.

Att ta hjälp - UMO.se

Har du något du funderar på eller är orolig över och behöver hjälp med? Det kan till exempel vara något med kroppen, något hemma eller i skolan. Då kan du få hjälp från någon som är van att hjälpa till med såna grejer.

Familjen - UMO.se

Familjer kan se ut på olika sätt. Du bestämmer själv vilka du kallar din familj. Det finns ingen regel för vem eller vilka som ska ingå i en familj.

Kärlek och vänskap - UMO.se

Kärlek och vänskap är viktiga delar av livet. Dina kompisar, din pojkvän eller flickvän kan få dig att må väldigt bra. Men ibland kan de också göra dig ledsen eller osäker.

Tobak, alkohol och droger - UMO.se

Alkohol, tobak, narkotika och dopning är olika sorter droger. Droger är giftiga och kan göra dig påverkad på olika sätt. Du kan bli beroende om du använder dem. Ofta menas narkotika när ordet droger används.

UMO.se

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du hitta svar på frågor om sex, hälsa och relationer.

Våld och kränkningar - UMO.se

Alla har nog känt sig dåligt eller orättvist behandlade någon gång, eller sett någon annan bli det. Du har rätt att slippa våld och kränkningar, men om du råkar ut för det finns hjälp att få.

Till toppen av sidan