Magtarmmottagningen, Magtarmmedicinska kliniken US

Universitetssjukhuset, Linköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–17.00
Tisdag08.00–17.00
Onsdag08.00–17.00
Torsdag08.00–17.00
Fredag08.00–09.30
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.00
Tisdag07.30–16.00
Onsdag07.30–16.00
Torsdag07.30–16.00
Fredag07.30–14.30
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Universitetssjukhuset, Linköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Linköping
Postadress:
Magtarmmedicinska kliniken, Universitetssjukhuset, 581 85 Linköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Efter att du anmält dig i norra eller södra entréns reception, ta hiss eller trappa till plan 09, gå därefter mot K eller L, mag- tarmmottagningen ligger mellan K och L.

Vänligen sitt ner och vänta i det orangea väntrummet direkt innanför dörren.

Driftsform: Region

  • Vi tar hand om dig med inflammatoriska tarmsjukdomar, samt tarmfistlar. Vanliga operationer är tarmresektioner, stomioperationer, bäckenreservoarer, IRA, Kock reservoarer. 
    Här sker även planering inför operation. 

    Telefonnummer: 010-105 94 53

    Telefontider: 

    Rådgivningstider Mån-, ons- och fredag: 07.45-09.45

    Du kan ringa in måndag-fredag men kommer att bli uppringd under våra rådgivningstider.
    Återbud samt recept: Dygnet runt i vår röstbrevlåda 010-105 94 53

    IBD-mottagningen, Kirurgiska kliniken US

  • Inflammatorisk magtarmsjukdom och/eller leversjukdom (med undantag av levertransplanterade) ingår ej i riskgrupp för Covid-19 och vaccinering kommer genomföras enligt prioriteringsordning fastställd av FHM och Region Östergötland. Vaccinationen mot Covid-19 kan skydda oss från att få sjukdomen, vilket även minskar risken för att vi smittar andra. På sikt kan smittspridningen bromsas. Utifrån detta rekommenderar vi att du tar vaccination när du blir erbjuden även om vaccinationen mot Covid-19 är frivillig. För alla som vill veta mer inför beslutet om vaccination finns fakta och information hos 1177, Folkhälsomyndigheten och Läkemedelsverket. Vaccination kommer ej genomföras på kliniken utan du hänvisas till de allmänna vaccinationsplatserna. Det finns inte möjlighet att boka tid för vaccinering ännu, information kommer bland annat via 1177.

  • Den information som finns hittills visar att de som har Inflammatorisk tarmsjukdom och/eller leversjukdom inte tillhör riskgruppen, inte heller vid behandling med immundämpande läkemedel.

    Vi uppmanar alla att följa råden från Folkhälsomyndigheten, vilka du finner i denna länk: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/. Där finns också generell information, och specifika råd till de som Folkhälsomyndigheten anser tillhöra riskgrupp.

    Oavsett om du tillhör riskgrupp eller inte så har vårdgivare inte skyldighet att skriva intyg för att till exempel möjliggöra hemarbete. Detta ansvar ligger på arbetsgivaren.

  • Patienter vid mag- tarmmedicinska kliniken kan begära att få intyg utfärdat. Debitering sker från 2021-01-01 enligt Region Östergötlands prislista och grupptaxesystem.

    Enligt Region Östergötlands regelverk finns ingen skyldighet att utfärda intyg på något annat språk än svenska. Patienten ansvarar själv för att få intyget översatt till önskat språk. Om intyg/utlåtande ändå ska utfärdas på annat språk än svenska ska timtaxa alltid tillämpas. I det fall intyg/utlåtande måste lämnas till översättare kommer även denna kostnad att debiteras.


    PRIS INKLUSIVE MOMS
    GRUPP 0 - 0 kr (avgiftsfritt)
    GRUPP 1 - 125 kr inkl moms, 25 kr
    GRUPP 2 - 250 kr inkl moms, 50 kr
    GRUPP 3 - 375 kr inkl moms, 75 kr
    GRUPP 4 - 500 kr inkl moms, 100 kr
    GRUPP 5 (TIMTAXA) - 1 000 kr inkl moms, 200 kr. (250 kr per 15 min, moms 50 kr)


    Exempel på avgiftsfria intyg är:
    • Intyg för tandvårdsstöd
    • Patientskadeförsäkringen
    • Intyg utfärdade till stiftelser.


    Vid begäran om utfärdade av intyg, vänligen fyll i blankett.

  • Patienter vid mag- tarmmedicinska kliniken kan begära att få journalkopior hemskickade, men i första hand hänvisar vi till 1177 e-tjänster varifrån patienten kostnadsfritt kan läsa och skriva ut sin journal.

    Om patienten önskar att vi skriver ut och skickar journalkopior sker enligt rutin med rekommenderad post till folkbokföringsadressen såvida inte patienten själv har annat önskemål. Debitering sker från 2021-01-01 enligt Region Östergötlands prislista.

    1-9 sidor utan avgift – rekommenderad post är då kostnadsfri.
    Från den 10:e sidan 60 kronor.
    För varje sida därutöver 6 kronor per blad.
    Avgift för eventuell rekommenderad post är då 64 kronor.
    För kopia av egen journal vid ett och samma tillfälle högst 300 kronor.

    Vid begäran om journalkopior, vänligen fyll i blankett.

     

  • Remisskrav nej innebär enligt SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) att regionen enligt den nya patientlagen inte behöver en specialistvårdsremiss/betalningsförbindelse inom öppenvård för patienter som kommer från andra regioner.

    Samtliga patienter som söker vård på mag- tarmmedicinska kliniken behöver en medicinsk remiss skriven av annan vårdinstans eller en egenvårdsremiss som du som patient skriver själv. Se länk: http://www.1177.se/Ostergotland/Regler-och-rattigheter/Remiss/

  • Det är till vår mottagning som du först får komma för att träffa en läkare som utreder dig och ser till att du får den behandling du behöver. Det är också läkaren som planerar din fortsatta vård och träffar dig igen om du skulle få försämring av dina symtom.

  • Sjuksköterskorna har, förutom telefontid där du som patient kan få rådgivning (se nummer och tider ovan), även hand om återbesök och återkopplingar till dig som patient för att se att din behandling har önskad effekt. Våra sjuksköterskor sköter även provtagningar och hjälper dig som patient att starta nya behandlingar.

  • På vår mottagning sköter våra undersköterskor bland annat provtagning och assistans till läkarna. De hjälper också till med intyg, receptförnyelse eller om du behöver avboka din tid.

  • Många sjukdomar som vi behandlar här på mag- tarmmedicinska kliniken påverkas av de matvanor som du som patient har. Att hålla goda matvanor är alltså en typ av egenvård. På vår mottagning har vi en dietist som du kan få hjälp av med frågor och funderingar kring hur du kan underlätta i dina sjukdom genom att förändra dina matvanor. Vill du komma i kontakt med dietist kan du lämna meddelande helgfri vardag  på telefonnummer 010-105 92 65 så ringer hon upp.

  • På vår mottagning har vi en kurator som kan ge stöd och råd om du som patient känner att du behöver det. Fråga efter kuratorskontakt när du är här eller kontakta oss per telefon och fråga för mer information.

Remisskrav

Nej

Till toppen av sidan