Beställ prover

Klamydiatest via nätet

I de flesta regioner kan du logga in och beställa ett klamydiatest på internet. För att kunna beställa ett test måste du vara folkbokförd i en region som erbjuder klamydiatest via internet. Du kan beställa testet till en annan adress än den du står skriven på.

Välj region högst upp på sidan för att få information om vad som gäller där du bor.

Värmland

Beställ gratis klamydiatest

Är du över 15 år och folkbokförd i Värmland kan du beställa hem ett klamydiatest via nätet - dygnet runt, helt gratis.

Testet analyseras även för gonorré, en sexuellt överförbar infektion som är ovanligare än klamydia.

Provtagningen är enkel och visar bara om du har klamydia/gonorré i penis eller i slida. Om du haft oskyddat oral- och/eller analsex behöver prov tas från ändtarm och svalg. Du ska då vända dig till en mottagning för provtagning.

Du får ett kuvert med hemtestet skickat till den adress som du anger i beställningsformuläret. En vecka efter att vi har fått ditt inskickade prov kommer du att få ett svar i 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Viktigt

  • Fyll i ditt mobilnummer och/eller e-postadress i personliga inställningar i 1177 Vårdguiden och slå på avisering så att du får ett sms eller mail när svaret har kommit.
  • Hemtestet kan enbart skickas till adresser inom Sverige.
  • Beställningen är personligt, du kan inte beställa åt någon annan.
  • Det bör gå minst en vecka mellan det tillfälle då du tror att du har blivit smittad och att du lämnar provet.
  • Klamydia och gonorré ingår i smittskyddslagen. Har du klamydia eller gonorré är du enligt smittskyddslagen bland annat skyldig att skydda andra mot smitta och att medverka till smittspårning.
  • Läs mer om klamydia och gonorré.

Om du misstänker att du har en annan sexuellt överförbar sjukdom än klamydia (till exempel gonorré, hiv, hepatit eller syfilis) ska du inte använda dig av provtagning via hemtest utan vända dig till en mottagning för provtagning.

Till toppen av sidan