Mottagningens logotyp

Lyftet Rehab, Trelleborg


Telefonnummer och Öppettider

0410-35 98 70
Telefontid idag:
Stängt
Öppet idag:
Stängt

Övriga tider och telefonnummer

Telefontider:
Mån-fre 08–09
Öppettider:
Mån-fre 07:30–16
Växeltelefon:
0410-35 98 70

ADRESS

Besöksadress
Fredsgatan 21 C, Trelleborg
Län, kommun
Skåne län, Trelleborg
Postadress
Lyftet Rehab
Fredsgatan 21 C
231 51 Trelleborg

Vårt utbud

Första besöket på Lyftet Rehab
Vid det första besöket hos en av våra arbetsterapeuter eller sjukgymnaster görs en individuell bedömning och planering av den behandling eller rehabilitering riktad mot de besvär du söker för. Under besöket får du också fylla i en egenremiss. Denna använder terapeuten för att få en god överblick över vilken typ av besvär du söker för och hur det står till med din hälsa för övrigt. Det första besöket tar cirka 30-45 minuter.

Arbetsterapeut

Efter en skada, operation eller sjukdom hjälper vi dig att så självständigt som möjligt klara av aktiviteter i din vardag. Du kan till exempel få hjälp med att:

 • Klara av aktiviteter i hemmet, på arbetet, i skolan och på fritiden.
 • Hitta hjälpmedel som passar dig och dina behov.
 • Råd och stöd om hur din närmaste omgivning kan anpassas för dina behov.

Sjukgymnast

Om du behöver rehabilitering efter en skada eller har besvär med din kropp kan du vända dig till oss. Du får träffa en sjukgymnast och tillsammans lägger ni upp en plan för hur du ska bli bättre. Vanliga besvär som du kan få hjälp med är:

 • Besvär i leder, muskler och senor.
 • Besvär på grund av astma, KOL eller hjärtsjukdom.
 • Smärta och besvär på grund av graviditet.
 • Yrsel och balanssvårigheter.
 • Träning- och idrottsskador.
 • Neurologiska sjukdomar.
 • Stressrelaterade besvär.

Smärtskola

Du som har problem med långvarig smärta kan vända dig till oss för en fem veckors intensivkurs, där får du ökad förståelse för smärta och en förbättrad smärthantering. Vi erbjuder både föreläsningar och träning för bättre kroppskännedom och för ökad avslappning. Du har även möjlighet att träna i träningshall eller bassäng.

Artrosskola

Artrosskolan hjälper dig som har besvär med smärta och försämrad funktionsförmåga på grund av artros att få ökad kunskap om din sjukdom och stärka din förmåga att klara av dina besvär. Vi lär också ut olika träningsmetoder som du kan använda i din friskvård.

Basal kroppskännedom

Basal kroppskännedom används för att du ska bli medveten om och minska spänningar i kroppen. I många fall används också tekniker för stresshantering.

Bassängträning

Bassängträning används i första hand vid tillstånd som kräver avlastning av kroppsvikten, till exempel vid rehabilitering efter vissa operationer och skador. Träningen används också för att träna upp din funktionsförmåga exempelvis vid höfledsartros eller diskbråck i ländryggen. nedsatt styrka eller kondition kan också vara orsak till att träna i bassäng.

Fallprevention

Att falla i hemmet är en av de större riskerna med ökande ålder. Våra terapeuter erbjuder dig som upplever att du har dålig balans eller som redan har fallit att närvara vid två informationstillfällen för att gå igenom hur kroppen förändras då vi åldras samt få tips och råd om vad du kan göra för att minska risken att falla.

Handrehabilitering

Har du en nedsatt funktionsförmåga i dina händer erbjuds speciell funktionsträning enligt ett individuellt program. Även paraffinbehandling erbjuds.

Idrotts- och motionsskador

Våra terapeuter hjälper dig som blivit skadad i samband med idrotts- eller motionsaktiviteter. Vi behandlar exempelvis:

 • Axelbesvär
 • Fotledsbesvär
 • Korsbandsskador
 • Muskelbristningar
 • Överbelastningsskador

I vår träningshall har du också goda möjligheter att med hjälp av en sjukgymnast bygga upp din styrka, uthållighet och koordinationsförmåga för att du ska kunna återgå till din idrotts- eller motionsaktivitet så snart som möjligt.

Mammaträning

Kom igång efter förlossningen med vår mammaträning. Ta med ditt barn så hjälper vi dig med träningen. Aktiviteterna sker i grupp, en till två gånger i veckan, under cirka sex veckor.

Seniorträning

Ibland händer det att funktions och aktivitetsförmågan plötsligt försämras när vi blir äldre. Orsakerna till detta kan vara många men har du till exmpel varit sjuk en period kan det hända att den fysiska förmågan sviktar och det blir svårare att klara de dagliga rutinerna.

På Lyftet Rehab kan därför du som är något äldre träna hos oss. Syftet med träningen är att öka din styrka, kondition och balans.

Stresshantering

Till patienter som har behov av stresshantering erbjuder vi individuella samtal, avslappnings- och andningsövningar samt gruppträning i "medveten närvaro".

Om oss

När du behöver rehabilitering efter en skada eller har besvär med din kropp kan du vända dig till oss. Vi gör en individuell bedömning av dina besvär och tillsammans sätter vi upp en behandlingsplan för din rehabilitering.


Du kan bland annat få hjälp med:

- sjukgymnastik

- arbetsterapi

- artrosskola

- basal kroppskännedom

- bassängträning

- mammaträning

- smärtskola


Vi tar i första hand emot patienter från vårdcentralerna Anderslöv, Centrumkliniken och Fagerängen samt patienter i behov av arbetsterapi från Vårdcentralen Bokskogen.


Boka tid

Är du patient på Vårdcentralen Centrumkliniken eller Vårdcentralen Fagerängen ringer du direkt till oss på Lyftet Rehab för att boka en tid. Via Centrumklinikens e-tjänster på 1177.se kan du även boka tid för nybesök till sjukgymnast eller arbetsterapeut på Lyftet Rehab. Är du patient på Vårdcentralen Anderslöv eller Vårdcentralen Bokskogen kontaktar du istället respektive vårdcentral så hjälper de dig vidare.

Läs mer på 1177 Vårdguiden

Driftsform:
Landsting/Region.