Ungdomshälsan Finspång

Vallonvägen 15, Finspång

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

010-104 24 28

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Vallonvägen 15, Finspång
Län, kommun:
Östergötlands län, Finspång
Postadress:
Vallonvägen 15, 612 30 Finspång

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Vallonvägen 15, plan 2 mittemot Folktandvården 612 30 Finspång

För att boka tid för preventivmedelsrådgivning eller provtagning :  välj boka tid direkt under våra E-tjänster ovan, eller ring på vår telefontid.

Du kan även boka ett videobesök:

För att boka ett videobesök hos Ungdomshälsan

1. Hämta appen Din vård i App store eller Google Play.
2. Välj "Ungdomshälsan" under mottagningar.
3. Välj tid för ditt besök.

 

 

 • Har du frågor eller bekymmer som rör alkohol eller andra droger? Då kan du vända dig till Exitus, en mottagning i ungdomshälsans lokaler. Exitus är till för ungdomar till och med 19 år, deras kompisar eller föräldrar.

 • Du som bor i Östergötland kan logga in här på 1177.se och beställa ett gratis hemtest för klamydia och gonorré.

 • Helgfria måndagar och torsdagar

  Tidsbokning och rådgivning
  Tfn 0122-852 95
  Drop in kl. 15-16

 • Ungdomsmottagningen i Finspång erbjuder KBT via nätet. Behandlingen är för ångestbesvär.

  Du besöker vårdenheten för bedömningssamtal och avslutningssamtal, i övrigt kan du göra din behandling via internet när det passar dig. En behandlare kommer att kontakta dig efter mottagen anmälan för bedömning om KBT via internet kan vara ett bra alternativ för dig.

  Du kan göra en "Intresseanmälan för KBT via nätet" på Vårdcentralen i Finspångs sida eller prata med samtalsbehandlaren på Ungdomshälsan.

  Läs mer om KBT på nätet.

 • En reproduktiv livsplan består av dina önskningar om att ha eller inte ha barn, och en plan för hur du ska nå ditt mål. Planen kan förändras under livet, det viktiga är att du vet vad som är viktigt för dig.

  Reproduktiv livsplan

 • Förutom kondom, som du alltid ska använda för säker sex, så finns det en hel del olika preventivmedel att välja mellan. Vet du inte vad som passar dig kan du boka tid till en barnmorska här på mottagningen.

  För att få preventivmedel med hormoner (som t.ex. p-piller, plåster och ring) behöver du ett recept från en barnmorska eller läkare. Hen kan ge dig råd, tips och information och kan dessutom avgöra om det finns medicinska skäl för dig att inte använda vissa preventivmedel.

  För att få nytt recept på p-piller ska du kontakta mottagningen när du har en månad kvar av ditt preventivmedel.

 • Då kan du kontakta vårdcentralen.

  Du kan själv ringa och boka tid eller lämna namn och telefonnummer till ungdomshälsan så ordnar vi kontakten.

  Även du som förälder är välkommen att höra av dig till Ungdomshälsan om du är orolig över din tonåring eller till Familjeteamets föräldrastödsmottagning.

Till ungdomshälsan kan du som är 13-25 år vända dig om du har frågor om sex, din egen kropp och preventivmedel, eller om du har funderingar kring relationer till föräldrar, kompisar eller den du är ihop med. Du kan också testa dig om du är orolig att du har fått en könssjukdom. Graviditetstest finns också på mottagningen.


På ungdomshälsan kan du utan att beställa tid få träffa barnmorska eller kurator. Om du bokar tid kan ungdomsmottagningen också hjälpa dig att träffa till exempel gynekolog, läkare, eller psykolog.


Att gå till ungdomshälsan är gratis för dig och alla du pratar med där har tystnadsplikt. Inga frågor är konstiga eller pinsamma - personalen är vana att prata om alla möjliga problem och har lång erfarenhet.

Information till patienter

Andra dagar vid akuta ärenden ring:

Kvinnohälsan NiF (lasarettet): Tfn: 010 1059170

Ungdomshälsan i Norrköping: Tfn 010-1059350

Familjeteamet (kommunen) :Tfn: 0122 85330/85310

Driftsform

Driftsform: Region