Sexologiskt behandlingscentrum Umeå

Norrlands universitetssjukhus, Umeå

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagStängt
Tisdag09.00–10.00
OnsdagStängt
Torsdag14.00–15.00
FredagStängt
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Norrlands universitetssjukhus, Umeå
Län, kommun:
Västerbottens län, Umeå
Postadress:
Norrlands universitetssjukhus, 901 85 Umeå

Vägbeskrivning

Hitta på plats:

Sexologiskt centrum finns på målpunkt D01.

Vi arbetar med att främja sexuell och reproduktiv hälsa och förebygga sexuellt tvång och våld. Vi erbjuder utredning, behandling och rådgivning, både enskilt och i par.

Exempel på problem är nedsatt sexuell lust, försämrad sexuell funktion, svårighet att få orgasm, smärta vid samlag, sexuella problem på grund av funktionshinder eller sjukdom. Personer som har varit utsatt för sexuellt tvång / övergrepp, som har erfarenhet av sexualitet som skadar en själv och/eller andra, ha erfarenheter av hypersexualitet, tas emot.

Vi erbjuder utredning, rådgivning och behandling, enskilt och i par.

Driftsform

Driftsform: Region

Vi är en mottagning med fokus på sexuella frågeställningar. Hos oss finns tvärprofessionell, såväl medicinsk som psykoterapeutisk kompetens. Det övergripande syftet med vår verksamheten är att främja sexuell och reproduktiv hälsa och förebygga sexuellt tvång och våld.

Vi arbetar med sexologisk utredning och behandling, såväl medicinsk som psykoterapeutisk. Mottagningen ger sexualrådgivning, sexualterapi samt psykoterapi, både enskilt och i par.

Man kan söka för sina frågor om sexualitet, sexuell identitet, sexuella praktiker, sexuell funktion och sexuella relationer.

Personer som har varit utsatt för sexuellt tvång, våld eller övergrepp, som har erfarenheter av sexualitet som skadar sig själv/andra eller ha erfarenheter av hypersexualitet, tas emot.

Alla över 18 år, oavsett funktionalitet, kön, könsidentitet, könsuttryck, sexuell identitet och sexuell praktik är välkomna. Vi tar emot både för enskilda och parsamtal. Alla behöver en remiss, även partners.

  Remisskrav

  Remiss krävs för både dig och din partner från annan vårdgivare. Mer information hittar du under länken Remiss.

  Telefonrådgivning, utan kostnad, telefon 090-785 19 75

  För patientärenden, logga in i våra e-tjänster.

  Övriga ärenden: sexologisktcentrum@regionvasterbotten.se

  Till toppen av sidan