Sexologiskt behandlingscentrum Umeå

Ålderstigen 2

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

090-785 19 75

Telefontid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider

  • Tis09:00 - 10:00
  • Tor14:00 - 15:00
  Besöksadress:
  Ålderstigen 2
  Län, kommun:
  Västerbottens län, Umeå
  Postadress:
  Norrlands universitetssjukhus, 90185 Umeå

  Vägbeskrivning

  Hitta hit:

  Sexologiskt centrum finns på målpunkt D01.

  Sexologiskt Behandlingscentrum vid Norrlands Universitets sjukhus är en mottagning med fokus på sexuella frågeställningar. Den har tvärprofessionell, såväl medicinsk som psykoterapeutisk kompetens. Övergripande syftet med verksamheten är att främja sexuell och reproduktiv hälsa och förebygga sexuellt tvång och våld.

  Mottagningen arbetar med sexologisk utredning och behandling, såväl medicinsk som psykoterapeutisk. Mottagningen ger sexualrådgivning, sexualterapi samt psykoterapi, både enskilt och i par.

  Man kan söka för sina frågor om sexualitet, sexuell identitet, sexuella praktiker, sexuell funktion och sexuella relationer.

  Personer som har varit utsatt för sexuellt tvång, våld eller övergrepp, som har erfarenheter av sexualitet som skadar sig själv/andra eller ha erfarenheter av hypersexualitet, tas emot.

  Alla över 18 år, oavsett funktionalitet, kön, könsidentitet, könsuttryck, sexuell identitet och sexuell praktik är välkomna. Vi tar emot både för enskilda och parsamtal. Alla behöver en remiss, även partners.

  Sexologiskt Centrum (090-785 19 75) har telefontid:

  Tisdag 9-10

  Torsdag 14-15

   Vi arbetar med att främja sexuell och reproduktiv hälsa och förebygga sexuellt tvång och våld. Vi erbjuder utredning, behandling och rådgivning, både enskilt och i par.

   Exempel på problem är nedsatt sexuell lust, försämrad sexuell funktion, svårighet att få orgasm, smärta vid samlag, sexuella problem på grund av funktionshinder eller sjukdom. Personer som har varit utsatt för sexuellt tvång / övergrepp, som har erfarenhet av sexualitet som skadar en själv och/eller andra, ha erfarenheter av hypersexualitet, tas emot.

   Vi erbjuder utredning, rådgivning och behandling, enskilt och i par.

   Information till patienter

   Telefonrådgivning, utan kostnad, telefon 090-785 19 75

   För patientärenden, logga in i våra e-tjänster.

   Övriga ärenden: sexologisktcentrum@regionvasterbotten.se

   Remisskrav

   Remiss krävs för både dig och din partner från annan vårdgivare. Mer information hittar du under länken Remiss.

   Driftsform

   Driftsform: Landsting/Region