Rehabenheten Köping, Västmanlands sjukhus Köping

Västmanlands sjukhus Köping, ingång 2, våningsplan 2, väntrum 6, Köping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.00
Tisdag07.30–16.00
Onsdag07.30–16.00
Torsdag07.30–16.00
Fredag07.30–15.00
LördagStängt
SöndagStängt
Sjukresebeställning
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.30–16.00
Tisdag07.30–16.00
Onsdag07.30–16.00
Torsdag07.30–16.00
Fredag07.30–15.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Västmanlands sjukhus Köping, ingång 2, våningsplan 2, väntrum 6, Köping
Län, kommun:
Västmanlands län, Köping
Postadress:
Västmanlands sjukhus Köping, 731 81 Köping
Webbplats:
https://www.1177.se/vastmanland/rehab-koping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Västmanlands sjukhus Köping, ingång 2, plan 2 och 4

Publicerad: 2019-10-17

Nu checkar du in dig själv när du kommer till din bokade tid hos oss. Använd någon av terminalerna som finns på sjukhuset. Du kan läsa i din kallelse vad som gäller för just ditt besök.

Läs mer om att checka in dig själv på Västmanlands sjukhus 

På Rehabenheten har vi samlat olika yrkesgrupper under en enhet. Vårt samarbete underlättar för dig som patient genom att du kontaktar oss och vi kan vägleda dig till den kompetens som kan hjälpa dig bäst. Inom flera av våra verksamheter får du tillgång till flera av våra personalkategorier.


Hos oss arbetar arbetsterapeuter, arbetsterapibiträden, fysioterapeuter/sjukgymnaster, dietister, kuratorer, logoped, rehabiliteringsassistenter, sjuksköterska och undersköterskor.


Med utgångspunkt från dina behov och förutsättningar erbjuder vi rehabilitering inom flera områden. För dig finns möjlighet att delta i individuell- och/eller gruppbehandling. Våra behandlingar riktar sig både till dig som ligger inne på någon av sjukhusets avdelningar och till dig som bor hemma och kommer hit för behandling med specialremiss.


Du kommer i kontakt med oss via e-tjänsterna, ringer eller kommer personligen till vår reception.

Driftsform: Region

  • Till oss kan du komma för rehabilitering om du har besvär av KOL eller astma.

    Beroende på dina behov kommer du att träffa olika yrkeskategorier. Du har möjlighet att komma i kontakt med fysioterapeut och kurator.

    Fysioterapeutens uppgift är att ge instruktioner och motivera till förbättrad kondition, styrka och rörlighet samt att lära ut andningstekniker. Vid behov kan du även få kontakt med en kurator.

    För att komma till oss behöver du en remiss från din läkare.

  • Artros i händer och fingrar:

    Om du har ledbesvär i händerna finns det möjlighet att träffa en arbetsterapeut för träningsinstruktioner, utprovning av handledsstöd med mera. Det finns också möjlighet att delta i handgrupp.

    För att komma till arbetsterapeuten behöver du en remiss från din läkare.

  • Vi är till för dig som anser att det är värdefullt att få vara kvar i sitt eget hem trots svår sjukdom och behov av palliativ vård.

    När du har blivit ansluten till AH-teamet (enheten för avancerad hemsjukvård) finns tillgång till arbetsterapeut, kurator samt fysioterapeut.

    Vid hembesök gör vi bedömningar och insatser utifrån dina behov.

    Våra insatser inriktas på att underlätta din och dina närståendes situation och vi försöker skapa förutsättningar för en trygg och god vård i hemmet.

  • Bassängträning kan vara aktuell efter samråd med din behandlande fysioterapeut.

    Följande regler gäller i samband med bassängträning:

    • Ta med badkläder, handduk och tvål.
    • Kom före avtalad tid så du hinner duscha och tvätta dig noggrant innan du tar på dig badkläder.
    • Sjukgymnastiken och bassängen är ett parfymfritt område. Det gäller starkt doftande tvålar, deodoranter, lotion, hårspray och aftershave.
    • Tänk på halkrisken, använd gärna badskor.
    • Vänta med att gå i bassängen tills behandlande personal ger klartecken.
    • Du får inte bassängträna om du har feber, menstruation, öppna sår eller inkontinens. Obs! Inga plåster.
    • Uteblivit besök faktureras.
  • Telefontid:  måndag-torsdag 08.00-08.45
    Telefon:      0221-263 09

  • Till oss kommer du för rehabilitering efter en handskada, handoperation eller för konservativ behandling av besvär från handen. Vi behandlar dig som bor i Köping, Arboga, Kungsör, Hallstahammar samt de norra länsdelarna.

    Du som har opererats för en böjsenskada i handen får din rehabilitering i Köping oavsett var i länet du bor.

    Vi som arbetar med handrehabilitering är arbetsterapeuter som har vidareutbildat oss inom rehabilitering i handkirurgi. Vi har ett nära samarbete med handsektionens läkare samt mottagningspersonal på ortopedkliniken. Vi kopplar in fysioterapeut vid behov.

    Vår verksamhet syftar till att du ska få tillbaka bästa möjliga funktion och aktivitetsförmåga efter en skada eller sjukdom i handen. Hur ofta du behöver besöka oss avgörs individuellt, bland annat beroende på skadans eller operationens omfattning. Oftast räcker det med några besök hos oss, men i vissa fall behövs en intensivare rehabilitering en eller flera gånger per dag.

    För att komma till oss behöver du en remiss från din läkare.

  • Vi riktar oss till dig som har haft hjärtinfarkt, genomgått kranskärlsoperation, klaffoperation eller ballongvidgning av kranskärlen.

    Redan på hjärtintensiv- /vårdavdelningen får du information om din sjukdom, råd om egen aktivitet samt inbjudan till hjärtrehabiliteringens informationsträff. Efter informationsträffen kan du börja i "kom-i-gång-grupp" en gång i veckan där du får fortsatt information och lätt fysisk aktivitet. Du får råd om kost, rökavvänjning, fysisk aktivitet, bearbetning av psykosociala faktorer och stress. Efter läkarbedömning finns det möjlighet att träna i en mer intensiv rehabiliteringsgrupp.

    Vi har även en "hjärtsviktsgrupp". Här får patienterna information om sin sjukdom av specialistutbildade sjuksköterskor. Man får även delta i anpassad fysisk aktivitet i vår träningslokal. Aktiviteten består av lättare konditions- samt styrketräning för armar, ben och bål. Patienterna remitteras till gruppen av behandlande läkare.

    Teamet som jobbar med hjärtrehabilitering består av läkare, kurator, sjuksköterska samt fysioterapeut.

  • Våra insatser riktar sig till personer med andra neurologiska sjukdomar utöver stroke, exempelvis Parkinson, MS, demens, hjärntumör med mera.

    De yrkeskategorier som ingår i verksamheten är arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator och logoped.

    Rehabilitering kan ske genom individuella insatser eller i team i form av utredning och behandling.

    För att komma till oss behöver du en remiss från din läkare. Vid enbart fysioterapibehandling behöver du ingen remiss, utan kan vända dig direkt till Rehabiliteringsenhetens reception.

  • Den reumatologiska rehabiliteringen riktar sig till personer som har reumatiska sjukdomar.

    Du som behandlas här kan träffa arbetsterapeut, arbetsterapibiträde, fysioterapeut/sjukgymnast eller rehabiliteringsassistent, beroende på dina behov. Det finns även möjlighet att träffa kurator för samtal.

    Du får en individuell bedömning där vi tillsammans kommer fram till vad du kan behöva. Insatserna kan vara enskild kontakt eller grupp och kan bestå av fysikalisk behandling, träning, undervisning, handledsstöd, tekniska hjälpmedel och bostadsanpassning.

    För att komma till oss behöver du en remiss från din läkare.

    Du som har besvär av reumatisk sjukdom på primärvårdsnivå kan söka remissfritt till fysioterapeut/sjukgymnast.

  • Insatserna riktar sig till dig som nyligen insjuknat i stroke eller som har behov av återkommande rehabilitering av dina aktivitets/funktionsnedsättningar efter en stroke.

    De yrkeskategorier som ingår i verksamheten är arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, kurator, logoped, sjuksköterska, läkare, arbetsterapibiträde och rehabiliteringsassistent.

    Rehabilitering kan ske, genom individuella insatser eller i team av berörda yrkeskategorier, i form av utredning och behandling.

    För att komma till oss behöver du en åtgärdsförfrågan från kliniken eller remiss från din läkare.

    Vid enbart fysioterapi/sjukgymnastbehandling behöver du ingen remiss, utan kan vända dig direkt till Rehabenhetens reception.

  • Våra insatser riktar sig till dig som är inlagd på någon av medicinklinikens vårdavdelningar, avd 1 och 3 med inriktning allmänmedicin, avd 2 A inriktning geriatrisk behandling, avd 2 B med inriktning på strokerehabilitering, ortopedisk rehabilitering samt på hjärtintensivavdelningen (HIA). Vi finns även på dialysen.

    På vårdavdelningarna finns det tillgång till arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, kuratorer samt logoped. Vi arbetar i team på vårdavdelningarna.

    Våra insatser består av bedömning, stödsamtal, träning av nedsatta funktioner samt hjälpmedelsutprovning som görs efter patientens behov och förutsättningar. Vi deltar även i planering för patienten i samråd med övrig personal innan utskrivning från sjukhuset.

    Vi finns på avdelningarna varje vardag och det går bra att kontakta oss via ansvarig sjuksköterska på avdelningen eller via Rehabenhetens reception.

  • Sjuksköterska
    Telefon: 0221-263 54

Remisskrav

Remiss från din läkare behövs för vissa av våra undersökningar/behandlingar. Se under "Vårt utbud".

Åldersregler

Vi tar emot patienter som är 18 år eller äldre.

Till toppen av sidan