Psykiatrisk öppenvård Karlstad, Bryggaregatan 1 Karlstad

Bryggaregatan 1

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

010-831 56 00

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider

   • Mån-Fre09:00 - 11:00

   Öppettider:

   • Mån-Fre07:45 - 16:30
   Besöksadress:
   Bryggaregatan 1
   Län, kommun:
   Värmlands län, Karlstad
   Postadress:
   Psykiatrisk öppenvård Karlstad, Centralsjukhuset, 651 85 Karlstad

   Till oss kan du själv skicka in din egen vårdbegäran. Du kan logga in på 1177.se  och använda e-tjänsterna eller skriva ut pdf-dokumentet som du fyller i och skickar med posten.


    

   • Vid ett planerat besök hos oss kan vi hjälpa dig som har en psykossjukdom. Vi kan hjälpa dig med utredning och behandling. En viktig del i vårt arbete är samverkan med närstående samt kommuner.

   • Vid ett planerat besök hos oss kan du få hjälp med allmänpsykiatri samt psykiatrisk sjukdom med samtidig beroendeproblematik.

    Vi arbetar med bedömning, utredning, vård och behandling som till exempel medicinering, provtagning, provtagningsdispensär och telefonrådgivning.

    Behandlingen kan även bestå av korttidsterapi eller samtalsbehandling, återbesök, uppföljningar efter vård inom allmänpsykiatrisk slutenvård samt arbetsterapeutiska och fysioterapeutiska behandlingar.

    Behandling sker individuellt eller i grupp och nätverksarbete förekommer.

    På mottagningen finns olika team som arbetar med olika inriktiningar, till exempel neuropsykiatriskt team som arbetar med bedömning och utredning vid neuropsykiatrisk frågeställning och ett DBT-team som arbetar med patienter som har emotionell, instabil personlighetsstörning.

    Patienter med födelsedag 1 – 15 hänvisas i första hand till mottagning 3 och patienter med födelsedag 16 – 31 till mottagning 4.

   Vi är en specialistpsykiatrisk mottagning. Vi tar emot patienter från Karlstad, Hammarö, Kil och Forshagas kommuner.


   Vid psykiska problem som kriser, sömnsvårigheter, ångest, fobi, lättare depressioner eller sorgereaktioner, ska du i första hand vända dig till din vårdcentral för att få hjälp.

   Den psykiatriska specialistsjukvården behandlar svåra tillstånd som till exempel psykoser, djupa depressioner, svåra och långvariga tvångssyndrom, bipolaritet, ätstörningar och personlighetsstörningar


   För kontaktuppgifter till mottagningarna klicka på Vårt utbud.


   Vi har endast tidsbokad mottagning och akuta ärenden hänvisas till psykiatrisk akutmottagning vid Centralsjukhuset i Karlstad.


   Enhetschef

   Helena Lindström 010-831 46 90


   Enhetschef

   Anna Tång 010-831 90 51


   Enhetschef

   Eva Sundin 010-831 46 36


   Enhetschef

   Susanne Domeij 010-831 47 87

   Information till patienter

   Remisskrav

   Egen vårdbegäran eller remiss.

   Driftsform

   Driftsform: Landsting/Region