Psykiatripartners Barn- och ungdomspsykiatri Falun

Stadshuset, Slaggatan 3 C

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
010-182 13 30
Öppet idag
  • 08:00 - 17:00
Telefontid idag
  • 08:00 - 16:30

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
  • Mån - Fre08:00 - 16:30
Öppettider
  • Mån - Fre08:00 - 17:00

Besöksadress:
Stadshuset, Slaggatan 3 C
Län, kommun:
Dalarnas län, Falun
Postadress:
Stadshuset, Slaggatan 3 C, 791 71 Falun
Webbplats:
https://psykiatripartners.se/bup-falun/

Psykiatripartners BUP Falun är en privat barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning som arbetar på uppdrag av Region Dalarna inom ramen för vårdval BUP. Uppdraget är att bedriva psykiatrisk vård på specialistnivå i syfte att uppnå en förbättrad psykisk hälsa. Med psykiatrisk vård avses utredning, bedömning, diagnostisk behandling och vård samt stöd och rådgivning till patienter med psykiatriska sjukdomstillstånd inom barn- och ungdomspsykiatri. Vi erbjuder specialistpsykiatrisk öppenvård för barn och ungdomar i hela Dalarna. Vår mottagning ligger centralt i Falun.

Kriser och problem är en naturlig del av livet och hanteras oftast av individen själv, inom familjen eller i den närmaste omgivningen som till exempel skolan.

Barn- och ungdomspsykiatrisk hjälp kan behövas när svårigheter blir för stora och omöjliga att hantera. Vanligast är då att någon av vårdnadshavarna ringer oss eller skickar en egenremiss. Äldre ungdomar kan själva ta kontakten med oss. Man kan komma till oss på remiss från barnhälsovården, skolhälsovården, socialtjänsten eller annan BUP-enhet. Ibland kan rådgivning och bedömning per telefon räcka men i andra fall bokar vi besök för bedömning hos någon av våra behandlare. Vårt uppdrag inkluderar bland annat svårigheter av måttlig till svår grad av depression, olika typer av ångestsyndrom, utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar såsom ADHD, autism och olika typer av personlighetssyndrom. Psykiatripartners behandlingsmetodik bygger på beteendepsykologi och kognitiv beteendeterapi med stark koppling till evidens och forskning.

Driftsform

Driftsform: Privat

Information till patienter

Remisskrav

Ja, remiss krävs.

Till toppen av sidan