Provtagningen Hallands sjukhus Varberg, Varberg

Huvudentré

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

0340-48 14 20

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Drop-in-tid idag

   Stängt

    Fler tider och telefonnummer

    Telefontider

    • Mån - Fre08:00 - 10:00 Helgdagar stängt

    Öppettider

    • Mån - Tor07:15 - 15:30 Helgdagar stängt
    • Fre07:15 - 13:00 Helgdagar stängt

    Drop-in-tider

    • Mån - Tor07:15 - 15:30
    • Fre07:15 - 13:00
    Besöksadress:
    Huvudentré
    Län, kommun:
    Hallands län, Varberg
    Postadress:
    Avd För Klinisk Kemi, Hallands Sjukhus Varberg, 432 81 Varberg

    Klinisk kemi Halland analyserar en stor del av de blod- och urinprover som tas i Halland. Vi har provtagningar på Hallands sjukhus Halmstad, Kungsbacka och Varberg samt i Falkenberg. Välj den ort som passar dig bäst.


    Vi utför blod- och urinprovtagning samt vissa funktionsundersökningar.

    OM PROVTAGNING

    Vi rekommenderar att du i första hand bokar tid för provtagning via 1177.se. Har du inte möjlighet att boka själv så ring oss på tel 0430-48 16 64 (kl 8-10) så hjälper vi dig. Undvik i möjligaste mån att använda vår drop-in under nuvarande coronautbrott.


    På morgonen och i början av veckan kan det vara långa väntetider. Om du inte behöver vara fastande så kom gärna senare under dagen. För att underlätta provtagningen är det bra om du har tröja eller skjorta som är lätt att kavla upp ärmen på.


    Du kan inte ringa till oss för att få reda på provresultat. Alla provsvar lämnas av sekretesskäl bara till din vårdgivare.

    Information till patienter

    Ta med dig provtagningsunderlag/remiss/kallelse och giltig fotolegitimation. Om prover ordinerats av "nätläkare" ska du ha med dig utskrift av beställda analyser på papper.

    I receptionen tar du en nummerlapp och väntar på din tur att anmäla dig.

    Eftersom många av de ämnen som vi mäter i blodet förändras vid lättare fysisk aktivitet ska du sitta ner och vila minst 15 minuter i väntrummet före provtagningen. När det är din tur kommer personalen och hämtar dig.

    Har du fått besked om att provet ska tas fastande innebär det att du endast får inta vatten efter klockan 22.00 kvällen före du kommer för provtagning. Mediciner tas som vanligt.

    Om provtagningen görs för att kontrollera doseringen av ett visst läkemedel ska du inte ta denna tablett före provtagningen. Ta gärna med dig medicinen så att du kan ta den direkt efter provtagningen.

    Om du har varit på röntgenundersökning där du fått kontrastmedel i blodet ska du inte ta blodprov samma dag som röntgenundersökningen gjorts.

    Remisskrav

    Ja, remiss från vårdgivare med specificerad beställning.

    Driftsform

    Driftsform: Landsting/Region