Palliativ vård och ASIH Trelleborg

Frans Malmrosgatan 22, Trelleborg

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0410-550 00
Öppet idag
 • Dygnet runt
Telefontid idag
 • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - SönDygnet runt
Öppettider
 • Mån - SönDygnet runt

Besöksadress:
Frans Malmrosgatan 22, Trelleborg
Län, kommun:
Skåne län, Trelleborg
Postadress:
Palliativ vård och ASIH, Lasarettet Trelleborg, Hedvägen 46, 231 85 Trelleborg

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Du kan åka med stadsbuss 1 eller 2 samt regionbuss 146, 145 och 181 till hållplats "Lasarettet Trelleborg".

Hitta på plats:

Vi finns på entréplan.

Vi finns för dig som har en obotlig eller kronisk sjukdom, men även en sjukdom som gör att du under en begränsad tid behöver avancerad sjukvård i hemmet (ASIH). Vården kan antingen erbjudas i hemmet eller på vår palliativa slutenvårdsavdelning. Vi finns tillgängliga dygnet runt.

Driftsform

Driftsform: Region

Du kan få avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) eller på våra palliativvårdsavdelningar. Som ett alternativ till sjukhusvård finns möjlighet att du under en begränsad tid kan få vissa insatser gjorda i hemmet - detta kallar vi punktinsatser.

För att du ska kunna få vård hos oss behöver vi en remiss från din behandlande läkare. Om du ska kunna få vård i hemmet måste den vara medicinskt möjlig och medicinskt säker.

Din vård sker ofta i samarbete med kommuner, primärvård, sjukhus, sjukhuskyrkan med flera.

 • Du kan få vård i hemmet istället för på sjukhus. När du är inskriven hos oss har vi ansvaret för all din vård. Vi kommer då regelbundet hem till dig och gör vid behov akuta hembesök. Du kan ringa oss när du vill. När du behöver det, samarbetar vi med kommunens hemsjukvård.

 • Som ett alternativ till sjukhusvård kan du under en begränsad tid få vissa insatser gjorda i hemmet, detta kallar vi "punktinsats".

  Vi ansvarar då enbart för punktinsatsen, den som har remitterat dig har huvudsansvaret för din vård. De vanligaste insatserna i hemmet är blodtransfusion och antibiotikabehandling.

 • Du kan vårdas på någon av våra palliativvårdsavdelningar om ditt medicinska behov är sådant att du behöver hjälp dygnet runt.

  Våra avdelningar har en varm och ombonad miljö med enkelrum, vilket även underlättar för närstående som vill hälsa på eller sova över. Familj och närstående är välkomna att vistas på avdelningen när de vill, vi har inga särskilda besökstider.

Till toppen av sidan