Palliativ vård och ASIH Kristianstad

Lasarettsboulevarden 28, Kristianstad

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
044-309 16 48
Öppet idag
 • Dygnet runt
Telefontid idag
 • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
 • Mån - SönDygnet runt
Öppettider
 • Mån - SönDygnet runt

Besöksadress:
Lasarettsboulevarden 28, Kristianstad
Län, kommun:
Skåne län, Kristianstad
Postadress:
Palliativ vård och ASIH, Lasarettsboulevarden 28, 291 33 Kristianstad

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Avdelningen ligger i ett gult hus i utkanten av sjukhusområdet. Kollektivt kan du åka stadsbuss 1 eller regionbuss 551, 545 eller 558 till hållplatserna Kristianstad Centralsjukhuset eller Kyrkogården, som båda ligger cirka 900 meter bort.

Hitta på plats:

Vi finns på entréplan.

Vi finns för dig som har en obotlig eller kronisk sjukdom, men även en sjukdom som gör att du under en begränsad tid behöver avancerad sjukvård i hemmet (ASIH). Vården kan antingen erbjudas i hemmet eller på vår palliativa slutenvårdsavdelning. Vi finns tillgängliga dygnet runt.

Driftsform

Driftsform: Region

Du kan få avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) eller på våra palliativvårdsavdelningar. Som ett alternativ till sjukhusvård finns möjlighet att du under en begränsad tid kan få vissa insatser gjorda i hemmet  - detta kallar vi punktinsatser.

För att du ska kunna få vård hos oss behöver vi en remiss från din behandlande läkare. Om du ska kunna få vård i hemmet måste den vara medicinskt möjlig och medicinskt säker.
Din vård sker ofta i samarbete med kommuner, primärvård, sjukhus, sjukhuskyrkan med flera.

 • Du kan få vård i hemmet istället för på sjukhus. När du är inskriven hos oss har vi ansvaret för all din vård. Vi kommer då regelbundet hem till dig och gör vid behov akuta hembesök. Du kan ringa oss när du vill. När du behöver det, samarbetar vi med kommunens hemsjukvård.

 • Som ett alternativ till sjukhusvård kan du under en begränsad tid få vissa insatser gjorda i hemmet, detta kallar vi "punktinsats".

  Vi ansvarar då enbart för punktinsatsen, den som har remitterat dig har huvudsansvaret för din vård. De vanligaste insatserna i hemmet är blodtransfusion och antibiotikabehandling.

 • Du kan vårdas på någon av våra palliativvårdsavdelningar om ditt medicinska behov är sådant att du behöver hjälp dygnet runt.

  Våra avdelningar har en varm och ombonad miljö med enkelrum, vilket även underlättar för närstående som vill hälsa på eller sova över. Familj och närstående är välkomna att vistas på avdelningen när de vill, vi har inga särskilda besökstider.

Till toppen av sidan