Palliativ vård och ASIH Ängelholm

Västersjögatan 18 A, Ängelholm

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

0431-58 70 05

Öppet idag

 • Dygnet runt

Telefontid idag

 • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån-SönDygnet runt

Öppettider:

 • Mån-SönDygnet runt
Besöksadress:
Västersjögatan 18 A, Ängelholm
Län, kommun:
Skåne län, Ängelholm
Postadress:
Palliativ vård och ASIH, Västersjögatan 18 A, 262 81 Ängelholm

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Du kan åka stadsbuss 1 (linje 1) till hållplats Södra sjukhuset, Ängelholm.

Du kan få avancerad sjukvård i hemmet (ASIH) eller på våra palliativvårdsavdelningar. Som ett alternativ till sjukhusvård finns möjlighet att du under en begränsad tid kan få vissa insatser gjorda i hemmet - detta kallar vi punktinsatser.

För att du ska kunna få vård hos oss behöver vi en remiss från din behandlande läkare. Om du ska kunna få vård i hemmet måste den vara medicinskt möjlig och medicinskt säker.
Din vård sker ofta i samarbete med kommuner, primärvård, sjukhus, sjukhuskyrkan med flera.

 • Du kan få vård i hemmet istället för på sjukhus. När du är inskriven hos oss har vi ansvaret för all din vård. Vi kommer då regelbundet hem till dig och gör vid behov akuta hembesök. Du kan ringa oss när du vill. När du behöver det, samarbetar vi med kommunens hemsjukvård.

 • Som ett alternativ till sjukhusvård kan du under en begränsad tid få vissa insatser gjorda i hemmet, detta kallar vi "punktinsats".

  Vi ansvarar då enbart för punktinsatsen, den som har remitterat dig har huvudsansvaret för din vård. De vanligaste insatserna i hemmet är blodtransfusion och antibiotikabehandling.

 • Du kan vårdas på någon av våra palliativvårdsavdelningar om ditt medicinska behov är sådant att du behöver hjälp dygnet runt.

  Våra avdelningar har en varm och ombonad miljö med enkelrum, vilket även underlättar för närstående som vill hälsa på eller sova över. Familj och närstående är välkomna att vistas på avdelningen när de vill, vi har inga särskilda besökstider.

Vi finns för dig som har en obotlig sjukdom, men även en sjukdom som gör att du under en begränsad tid behöver avancerad sjukvård i hemmet (ASIH). Vården kan antingen erbjudas i hemmet eller på vår palliativa slutenvårdsavdelning. Vi finns tillgängliga dygnet runt.

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region