Palliativ vård och ASIH Ängelholm, Ängelholm

Södra vägen 4, Ängelholm

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0431-58 70 05
Öppet idag
  • Dygnet runt
Telefontid idag
  • Dygnet runt

Fler tider och telefonnummer

Telefontider
  • Mån - SönDygnet runt
Öppettider
  • Mån - SönDygnet runt

Besöksadress:
Södra vägen 4, Ängelholm
Län, kommun:
Skåne län, Ängelholm
Postadress:
Palliativ vård och ASIH, Södra vägen 4, 262 52 Ängelholm

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Närmaste busshållsplats Norra sjukhuset

Hitta på plats:

Ingång via Akuten, Landshövdingevägen 7F

Vi finns för dig som har behov av specialiserad palliativ vård. Vi hjälper dig att förebygga och lindra symtom för att du ska kunna ha ett så aktivt, meningsfullt och bra liv som möjligt trots en obotlig sjukdom.


Du kan få vård på palliativvårdsavdelning, palliativ specialistmottagning eller avancerad sjukvård i hemmet (ASIH).

Driftsform

Driftsform: Region

Information till patienter

Remisskrav

För att du ska kunna få vård hos oss behöver vi en remiss från din läkare eller egen vårdbegäran.

  • Du kan få avancerad sjukvård i hemmet, ASIH, i stället för på sjukhus. När du är inskriven hos oss har vi ansvaret för all din vård. Vi kommer då regelbundet hem till dig och gör vid behov akuta hembesök. Du kan ringa oss när du vill. Vi samarbetar även med dina övriga kontakter i vården eller i kommunen.

  • Vi finns för dig som har en obotlig eller kronisk sjukdom. Vi möter dig som behöver specialiserad palliativ vård i kombination med den vård du får hos läkaren som du brukar ha kontakt med. Tillsammans med dig gör vi en plan efter dina behov. Vi samarbetar även med dina övriga kontakter i vården eller i kommunen.

  • Vi finns för dig som har en obotlig eller kronisk sjukdom och är i behov av specialiserad palliativ vård dygnet runt. Våra avdelningar har enkelrum, vilket även underlättar för närstående som vill hälsa på eller sova över.

  • Som ett alternativ till sjukhusvård kan du under en begränsad tid få vissa insatser gjorda i hemmet, detta kallar vi "punktinsats".

    Vi ansvarar då enbart för punktinsatsen, den som har remitterat dig har huvudansvaret för din vård. De vanligaste insatserna i hemmet är blodtransfusion och antibiotikabehandling.

Till toppen av sidan