Mottagning Ärftliga demenssjukdomar Solna, Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska vägen 37 A, QB84, SOLNA

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
08-585 864 71

Besöksadress:
Karolinska vägen 37 A, QB84, SOLNA
Län, kommun:
Stockholms län, Solna
Postadress:
Karolinska vägen 37A, QA22, 171 76 STOCKHOLM

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Busshållplats: Karolinska Sjukhuset norra. Gå till Q-huset Karolinska vägen 37A. Ingång via huvudentrén.

Hitta på plats:

Följ skyltning till hiss B. Ta hissen till 4 trappor. Gå till vänster och sitt ner i väntrummet.

Hit kan du som anhörig eller patient med oro för demenssjukdom i släkten vända dig med frågor om ärftlighet vid demenssjukdomar. Vi är en öppenvårdsmottagning som kartlägger familjer och ger genetisk vägledning vid misstanke om ärftlig demens-/ neurodegenerativ sjukdom som t.ex Alzheimers sjukdom, frontallobsdemens med eller utan ALS, Lewykroppsdemens, Parkinsondemens, Creutzfeldt-Jakobs sjukdom.


Kontakt

Välj kontakta mig om du är befintlig patient hos oss och har pågående utredning. Om du är ny patient vänligen skapa en egenremiss.


Egenremiss

För att bedöma risken för ärftlig sjukdom i din familj behöver vi så mycket information om släktens sjukhistoria som möjligt. Eftersom en stor del av vår utredning baseras på de uppgifter du lämnar är det av störst vikt att du svarar på alla frågor. Du kan skapa egenremiss för att påbörja en presymtomatisk genetisk testning (PST)


Läs mer på karolinska.se

Vi har avtal med region Stockholm inom

  • Geriatrisk specialistvård
  • Övrig Geriatrik

Driftsform

Information till dig som ska besöka någon

Besöksregler

Från 5 Juli 2021 gäller särskilda besöksrestriktioner på Karolinska Universitetssjukhuset. Om du som patient eller medföljare känner dig sjuk (feber och-eller har luftvägssymtom) kontakta mottagningen i förväg. Personalen gör en bedömning om besöket kan genomföras eller bör flyttas fram. Kontakta även mottagningen om du eller den som ska följa med dig, träffat någon med pågående covid-19 infektion senaste 7 dagarna före besöket. Alla personer över 12 år ska använda munskydd under hela besöket. För att minska smittspridningen ska så få som möjligt besöka sjukhuset.

Till toppen av sidan