Laboratoriemedicin Västerås, Västmanlands sjukhus Västerås

Västmanlands sjukhus Västerås, Västerås

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

021-17 35 50

Telefontid idag

Stängt

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider

  • Mån - Fre07:15 - 16:00 helgfri
  Besöksadress:
  Västmanlands sjukhus Västerås, Västerås
  Län, kommun:
  Västmanlands län, Västerås
  Postadress:
  Region Västmanland, Laboratoriemedicin, Ingång 1, 721 89 Västerås

  Vägbeskrivning

  Hitta hit:

  Ingång 1, plan 2

  Vi erbjuder provtagning och analyserar även prover som tagits på vårdcentral eller på sjukhusets mottagningar och vårdavdelningar. Se mer under Vårt utbud.

  Driftsform

  Driftsform: Region

  Vi erbjuder provtagning och analyserar även prover som tagits på vårdcentral eller på sjukhusets mottagningar och vårdavdelningar.

  Provtagning på Västmanlands sjukhus Västerås sker på Provtagningsenheten Västerås

  Våra specialiteter är klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, klinisk patologi, transfusionsmedicin, samt blodcentralerna i Västmanland.

  Länsövergripande verksamhet på sjukhuslaboratorierna i Västerås, Köping, Sala och Fagersta.

  • Vi erbjuder provtagning på vår provtagningsenhet i Västerås samt på våra laboratorier i Fagersta, Köping och Sala. Se separata kontaktkort under Relaterade mottagningar med öppettider för provtagning.

  • Analyserar och identifierar bakterier, virus, svampar och parasiter som orsak till infektionssjukdomar. Utför resistensbestämning för olika antibiotika. Analysresultatet är ett stöd för klinikern att ställa diagnoser eller följa effekten av en behandling.

  • Vi undersöker kroppsvätskor till exempel blod och urin med hjälp av avancerad högteknologisk utrustning. Celler i blodet kan även undersökas med hjälp av mikroskop. Analysresultatet är ett stöd för klinikern att ställa diagnoser eller följa effekten av en behandling.

  • Transfusionsmedicin utför blodtappning, blodgruppsserologiska analyser och komponentberedning. Här sker blodtappning, serologiska undersökningar inför blodtransfusioner samt framställning av olika blodkomponenter. Mer information om blodgivning finns på webbplatsen Geblod.nu

  • Vid Klinisk Patologi undersöks vävnadsprover som avlägsnats vid operationer, allt från små hudbitar till stora tumörer och hela organ. Dessa prover genomgår en omfattande preparering före diagnostiserande. Verksamheten har följande huvudområden: Histopatologi, Cytologi, Obduktionsverksamhet och Bårhus.

  Till toppen av sidan