Hudmottagningen, Hudkliniken

Västmanlands sjukhus Västerås, ingång 5, entréplan, Västerås

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Sjukresebeställning
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag07.15–16.00
Tisdag07.15–16.00
Onsdag07.15–16.00
Torsdag07.15–16.00
Fredag07.15–15.00
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Västmanlands sjukhus Västerås, ingång 5, entréplan, Västerås
Län, kommun:
Västmanlands län, Västerås
Postadress:
Västmanlands sjukhus Västerås, 721 89 Västerås
Webbplats:
https://www.1177.se/hudmottagningen-vastmanland

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Du kan stiga i och ur bilen utanför hudklinikens entré. Där finns också tre parkeringsplatser där handikapptillstånd krävs.

För övrig parkering hänvisas till sjukhusets gemensamma parkeringsplats.

Publicerad: 2019-10-17

Nu checkar du in dig själv när du kommer till din bokade tid hos oss. Använd någon av terminalerna som finns på sjukhuset. Du kan läsa i din kallelse vad som gäller för just ditt besök.

Läs mer om att checka in dig själv på Västmanlands sjukhus 

Publicerad: 2024-03-11

På grund av ombyggnationer kan det vara svårare att hitta parkeringsplatser. Kom gärna 30-40 minuter före din bokade tid för att parkera och hitta till din mottagning. Om möjligt, välj ett annat färdsätt än bil eller få skjuts av en anhörig. Tack för ditt tålamod!

På hudmottagningen kan vi hjälpa dig med olika hudproblem som till exempel eksem, psoriasis, och svårare former av akne.


Kontroll av födelsemärken eller hudförändringar sker i första hand hos din familjeläkare som vid behov skickar en remiss till oss.

Tisdagar har hudkliniken stängt mellan kl 08:15 - 10:00

Driftsform: Region

  • Du kan skicka in en egen vårdbegäran till oss där du beskriver dina besvär. En läkare kommer att bedöma din vårdbegäran på samma sätt som en remiss från till exempel en familjeläkare. Egen vårdbegäran innebär inte att du är garanterad att få en tid för besök.

    Läs mer om hur du gör en egen vårdbegäran

    Du kan logga in och skicka din vårdbegäran via våra e-tjänster. Du kan också fylla i blanketten och skicka den med post till oss.

  • Eksem är en inflammation i huden som kan uppstå om hudens yttre skydd, den så kallade hudbarriären, har försvagats och att en inflammation har uppstått i huden. Det kan till exempel bero på att huden är torr eller att man har kommit i kontakt med ett ämne som man är allergisk mot.

    Det finns många olika typer av eksem och det gemensamma för de olika formerna är att hudytan förändras och kliar. Eksem smittar inte men är ofta besvärliga eftersom de kliar och syns.

    Läs om eksem

  • Man ska vara uppmärksam på alla förändringar i pigmentfläckar i huden, bland annat förändringar i storlek, form och färg. Var vaksam på ifall det uppstått en helt ny brun fläck, knuta någonstans på huden eller om en gammal leverfläck eller ett födelsemärke vuxit eller ändrat utseende. Märken som kliar eller blöder kan också vara tecken på sjukdomen.

    Vårtliknande och håriga märken är inget tecken på cancer.

    Läs om födelsemärken och leverfläckar

    Läs om borttagning av födelsemärken

    Läs om malignt melanom

  • Psoriasis är en sjukdom som ger röda hudfläckar som fjällar och ibland kliar. Orsaken är en inflammation i de övre hudlagren. För de flesta är besvären lindriga, men för vissa kan de bli så stora att det sociala livet påverkas. Sjukdomen går i skov vilket innebär att man i perioder kan ha små eller inga besvär alls, för att sedan ha perioder när utslagen blir värre.

    Läs om psoriasis

  • Skabb är ett litet spindelliknande djur, ett kvalster, som tar sig in i huden och gräver gångar i hudens yttersta skikt, hornlagret, där de lägger sina ägg. Gångarna är ljusa, trådsmala, centimeterlånga strukturer som syns lättast på händerna och fötterna. Om man har skabb är det vanligt att man får klåda, särskilt på natten. Klådan börjar två till tio veckor efter att man blivit smittad. Den som har haft skabb tidigare får vid ny smitta klåda redan efter två till tre dygn.

    Läs om skabb

  • Akne, som ofta kallas finnar, är inflammerade talgkörtlar i huden som ofta syns som utslag. I ansiktet, på bröstet och på ryggen är talgkörtlarna stora och man får oftare utslag där än på andra ställen på kroppen.

    Man kan få akne i alla åldrar men det är vanligast i tonåren när man får mer hormoner som stimulerar till ökad talgproduktion. Var tredje tonåring får så stora besvär att de kan behöva behandlas

    Läs om akne

Doftfritt. Parfym, rakvatten och andra starka dofter kan vara besvärligt för en del. Undvik därför detta när du besöker oss

Du får endast röka på anvisade platser.

All personal har tystnadsplikt.

Till toppen av sidan