Hemdal Distriktssköterskemottagning

Västmanlands sjukhus, Västerås

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

021-17 40 30

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider

   • Mån - Fre08:00 - 16:00

   Öppettider

   • Mån - Fre08:00 - 16:00
   Besöksadress:
   Västmanlands sjukhus, Västerås
   Län, kommun:
   Västmanlands län, Västerås
   Postadress:
   Västmanlands sjukhus Västerås, Ingång 19, 721 89 Västerås

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Ingång 19, infart Tråddragargatan.

   Buss nummer 1 stannar på Adelsögatan utanför ingång 27. Du kan även ta servicelinje 12.

   Om du kommer med bil är infarten från Tråddragargatan. Avgiftsbelagd parkering finns i anslutning till ingången till vårdcentralen.

   Välkommen till oss på Hemdal distriktssköterskemottagning!


   Hos oss kan du få hjälp med bedömningar och råd vid olika sjukdomstillstånd samt om hälsa och livsstil.


   Vi gör också omläggningar och tar bort stygn, ger injektioner och vaccinationer samt utför blodtrycks- och diabeteskontroller.


   Vi ger även råd vid inkontinensbesvär och har en astma/KOL-mottagning.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   Information till patienter

   Vi har endast tidsbokade besök.

   Vi ber dig att boka om/av din tid i så god tid som möjligt så att vi vid behov har möjlighet att boka in någon annan på din tid.

   Remisskrav

   Du behöver ingen remiss för besök hos oss.

   Publicerad: 2021-09-24

   Lördagen den 13 novmeber och den 20 november kommer Hemdal vårdcentral att ha öppet för vaccination gällande säsongsinfluensa.

   Mer information kommer inom kort!

   Publicerad: 2021-02-03

   På startsidan www.1177.se hittar du dagsaktuell information gällande vaccination mot Covid-19 i Västmanland – om det är aktuellt för just dig att boka tid, hur du bokar din vaccinationstid och vad du bör tänka på inför ditt besök.


   Under fliken tider för vaccination väljer du en vaccinationsplats och sedan bokar du tiden genom att logga in via e-tjänsterna med din e-legitimation. Du kan också få hjälp att boka tid genom att ringa 021-481 87 00, telefonbokningen är öppen vardagar kl. 9-17.

   Så här gör du för att välja oss som din vårdcentral

    

   Vi har disktriktssköterskor/sjuksköterskor med särskild kompetens inom demens, diabetes, hypertoni, inkontinens och astma/KOL.

   • Förberedelser inför blodtryckskontroll hos oss - klicka på länken

   • Diabetes är ett samlingsdamn för flera sjukdomar som har olika orsaker. Gemensamt för alla former av diabetes är att den som får sjukdomen har för mycket socker, glukos, i blodet.

    Är du diabetiker kallar vi dig både till din familjeläkare och diabetessköterska minst en gång per år. Du kan även själv kontakta oss för att boka in din årskontroll. Vi erbjuder även diabetesgrupp för nya diabetiker och för de som sviktar i sin behandling.

    Många av dagens sjukdomar är relaterade till våra levnadsvanor. Vi har alltså stora möjligheter att själva påverka vår hälsa genom att bli mer medvetna om vår livsstil. Naturligtvis är genetiska faktorer och miljöfaktorer upphov till många sjukdomar men det finns mycket vi kan göra för att behålla eller återvinna god hälsa och bra livskvalitet - helt enkelt må bättre. Hos våra diabetessköterskor får du på ett positivt sätt hjälp och stöd att stärka dina goda vanor och förbättre de mindre goda. Vi arbetar med att skapa aktiva förändringar som håller på sikt.

    På Hemdal vårdcentral har vi två diabetesansvariga diskriktssköterskor. Du kan kontakta våra diabetssköterskor via 1177 eller via knappval 3 på telefonnummer 021-17 40 30.

   • På Hemdal vårdcentral har vi två sjuksköterskor som arbetar med fokus på hälsosamtal för 50-åringar.

    Läs mer här

   • Har du besvär med urinläckage ska du inte dra dig för att söka hjälp.

    Genom att ta kontakt med distriktssköterska eller familjeläkare kan du få rätt diagnos och behandling. Kvinnlig patient kan boka första besöket till inkontinenssköterska medan första besöket för manlig patient sker hos läkare. Genom enkla åtgärder kan du bli bra eller mycket bättre. Våra inkontinensansvariga disktriktssköterskor hjälper till med information, utredning samt vid behov utprovning och förskrivning av material/inkontinenshjälpmedel som du behöver.

    På Hemdal vårdcentral har vi två inkontinensansvariga distriktssköterskor. Du kan kontakta våra inkontinenssköterskor via 1177 eller via knappval 3 på telefonnummer 021-17 40 30.

   • För närvarande kan vi tyvärr inte erbjuda rökavvänjning på Hemdal vårdcentral. Vi hänivsar istället till Hälsocenter som kan nås på telefonnummer 021-17 64 00.

   • Vaccination mot Covid-19 i Västmanland
    På startsidan www.1177.se hittar du dagsaktuell information gällande vaccination mot Covid-19 i Västmanland – om det är aktuellt för just dig att boka tid, hur du bokar din vaccinationstid och vad du bör tänka på inför ditt besök.


    Under fliken tider för vaccination väljer du en vaccinationsplats och sedan bokar du tiden genom att logga in via e-tjänsterna med din e-legitimation. Du kan också få hjälp att boka tid genom att ringa 021-481 87 00, telefonbokningen är öppen vardagar kl. 9-17.

     

    Övriga vaccinationer

    - Vaccination mot pneumokocker, läs mer här

    - Vaccination mot influensa, läs mer här

    - Vaccination mot TBE, läs mer här

   • En vårdsamordnare är en kontaktperson på vårdcentralen som håller i alla vårdtrådar exempelvis i samband med utskrivning får sjukhus/slutenvård och som kan ge dig:

    - vägledning och information om var du kan vända dig i vård och omsorg
    - stöd, råd och hjälp till dig och dina anhöriga

    En vårdsamordnare håller ihop kontakterna och lotsar dig som patient rätt i vårdsystemet med syfte att skapa kontinuitet och trygghet. Vårdsamrodnaren kommer bland annat att hjälp dig att samordna och planera din fortsatta vård och omsorg när du kommer hem efter en sjukhusvistelse. Vid behov och om du godkänner det kommer vårdsamordnaren att kalla till en samordnad indivuduell planering (SIP) med beröda vår om det behövs och du godkänt det. En SIP utgår ifrån vad som är viktigt för dig. Du är själv med och bestämmer vilka som ska vara med på SIP-mötet och vad den gemensamma planeringen ska genomföras. Hemma hos dig är oftast det bästa alternativet men den kan också göras på sjukhuset och i vissa fall per telefon eller digitalt.

    På Hemdal vårdcentral har vi två vårdsamordnare.

   Till toppen av sidan