Välj region för att få mer information från 1177.se

Välj region för att få mer information från 1177.se
karta

Enuresmottagning barn, Barn- och Ungdomskliniken

Västmanlands sjukhus Västerås, Västerås

Telefonnummer:

021-17 44 30

Telefontider:

 • Mån-SönDygnet runt Boka via telefon

Öppettider:

 • Mån-Tor08:00 - 16:00
 • Fre08:00 - 13:00

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Västmanlands sjukhus Västerås, Västerås
Vägbeskrivning:
Ingång 31
Län, kommun:
Västmanlands län, Västerås
Postadress:
Barn- och Ungdomskliniken, Västmanlands sjukhus Västerås, 721 89 Västerås

Det är bra att söka hjälp om barnet ber om hjälp eller om du som förälder oroar dig för sängvätningen. På vårdcentralen kan du få råd om sängvätning oavsett barnets ålder, men oftast är det först från sexårsåldern som man kan få hjälp med behandling mot sängvätningen. Det går också att söka hjälp hos skolsköterskan eller skolläkaren, och barn upp till sex år kan få hjälp på BVC.

 • Om ditt barn känner oro inför besök hos oss kan det vara bra att gå in på Barnavdelningen på webben. Här hittar du tecknade filmer om Billy Bläckfisk och Gabriel Groda och andra roliga figurer.

  Till Barnavdelningen

 • För det mesta går det bra för barn att vara med om undersökningar eller behandlingar i vården. Men om föräldrarna är rädda och oroliga smittar det lätt av sig på barnet. Därför är det bra om man som förälder först förbereder sig själv.

  Förbereda barn för besök i vården

 • Det är viktigt att barnet själv är motiverat att få hjälp mot sin sängvätning. Ett yngre barn kanske inte ser det som ett större besvär, vilket gör att vård kan skapa ett problem av sängvätningen i onödan. Om ditt barn inte vill ha hjälp mot sängvätningen och är över fem år bör du ändå inte försöka tjata eller tvinga fram motivationen eftersom det kan göra att barnet skäms mer och får svårare att bli av med sängvätningen.

  Läs om sängvätning

Enuresmottagningen är en särskild mottagning för barn med nattväta. Behandling mot sängvätning ges vanligtvis när barnet har fyllt sex år. Men ett yngre barn som mår dåligt på grund av sängvätningen kan också få behandling.

Information till patienter

Vi har öppen provtagning Tis-Tor 08.00-12.00, 13.00-15.00

Vid avbokning samma dag ring 021-17 34 52.

Remisskrav

Du behöver ingen remiss för besök hos oss.

Information till besökare

Besökstider

Mån-Tor 08:00 - 16:00

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region