Telefonnummer
010-103 00 00

Fler tider och telefonnummer

Län, kommun:
Östergötlands län, Linköping
Postadress:
Digitala vårdcentralen, Universitetssjukhuset, 581 85 Linköping

Digitala vårdcentralen Region Östergötland låter dig boka tid och träffa en läkare eller fysioterapeut direkt i mobilen eller surfplattan. Allt du behöver är ett bank-id och en bra internetuppkoppling.


Genom säkra videosamtal kan du få hjälp med rådgivning, bedömning och recept på akuta läkemedel. Fysioterapeuten kan hjälpa dig med nytillkommen smärta i rygg, nacke, axel, armbåge, knä eller fot.


Tjänsten fungerar oavsett var du är listad.


Kostnadsfria besök till distriktssköterska.

Besök hos läkare och fysioterapeut kostar 200 kronor och betalas via faktura. Högkostnadskort och frikort gäller.

Det är avgiftsfritt för barn och ungdomar upp till 20 år är avgiftsfria.

Intyg till försäkringsbolag om skada, sjukdom eller undersökning kostar 250 kronor.


Videobesöket dokumenteras i Region Östergötland journalsystem som du kan ta del av genom att logga in på 1177.se.


Läkarna och fysioterapeuterna i appen jobbar i Region Östergötland eller hos privata vårdgivare som har avtal med Region Östergötland.

Driftsform

Driftsform: Region

Publicerad: 2022-10-24

Den 8 november 2022 börjar vi vaccinera mot säsongsinfluensan. Du som löper ökad risk att bli allvarligt sjuk av influensa erbjuds gratis vaccination. Det gäller dig som är 65 år eller äldre, gravid och har passerat graviditetsvecka 12 eller har vissa kroniska sjukdomar. 

Kom på drop in eller boka tid
1177.se/ostergotland/influensa-vaccin finns information om drop in-tider och hur du gör för att boka tid för vaccination.

Digitala vårdcentralen Region Östergötland erbjuder videosamtal med sjuksköterska, läkare och fysioterapeut direkt i din mobil, surfplatta eller dator. Du kan få hjälp med rådgivning, bedömning, sjukintyg och akut receptförnyelse liksom fysioterapeutisk hjälp vid nytillkommen smärta i rygg, nacke, axel, armbåge, knä eller fot. Du kan även söka som ombud för ditt barn.

Digitala besök passar för lindriga besvär som inte kräver en fysisk undersökning i första hand eller regelbundna kontakter med ordinarie vårdcentral.

 • Du har möjlighet att bifoga en eller flera bilder så att sjuksköterskan eller läkaren kan titta på dem innan och under videosamtalet.
 • Videobesöket dokumenteras i Region Östergötlands journalsystem, som du kan ta del av genom att logga in på 1177.se.
 • Säker hantering av uppgifter med bank-id.

För att se tillgängliga tider och boka ditt videosamtal, hämta appen Din Vård och välj sedan "Digitala vårdcentralen" under mottagningar. Du kan också boka tid via webben via denna länk.

  • Kostnadsfria besök till sjuksköterska.
  • Besök hos läkare och fysioterapeut kostar 200 kr. Högkostnadskort och frikort gäller.
  • Det är avgiftsfritt för barn och ungdomar upp till 20 år.
 • Våra sjuksköterskor ger dig gratis rådgivning eller hjälper dig att boka in dig till rätt hjälp i appen. Du har möjlighet att bifoga en eller flera bilder så att sjuksköterskan kan titta på dem innan och under videosamtalet.

  Våra sjuksköterskor kan ge dig rådgivning och bedömning för till exempel:

  • Hudutslag relaterade till barnsjukdomar (såsom vattkoppor, svinkoppor och höstblåsor)
  • Hudutslag som lättare brännskador, allergiska reaktioner, eksem, hudirritationer och svampinfektioner
  • Urinvägsbesvär hos kvinnor utan feber
  • Lättare gynekologiska besvär
  • Sex- och samlevnadsrådgivning
  • Intyg för vård av sjukt barn
  • Enklare sårskador
  • Febertillstånd
 • Våra läkare hjälper dig med rådgivning, bedömning och akut receptförnyelse. Vi skriver inte ut läkemedel som ger beroende. Du har möjlighet att bifoga en eller flera bilder så att läkaren kan titta på dem innan och under videosamtalet.

  I Digitala vårdcentralen kan du söka läkarhjälp för till exempel:

  • Hudbesvär som akne, eksem, klåda och olika utslag där du har möjlighet att bifoga en eller flera bilder så att läkaren kan titta på dem innan och under videosamtalet.
  • Urinvägsbesvär hos kvinnor
  • Allergier och lättare ögoninflammationer.

  Hosta och förkylning

  Du kan ställa frågor till våra läkare gällande förkylning och hosta. Vi hjälper dig att bedöma om du behöver stanna hemma ytterligare några dagar, särskilt under covid-19 pandemin. Notera att utifrån läkarens bedömning kan det vissa gånger medföra att du behöver uppsöka en läkare för en fysisk undersökning.
  Vissa tillstånd är svåra att bedöma digitalt, som till exempel vid misstanke om öroninflammation, halsfluss eller lunginflammation.

  Sök vård för sjukt barn

  Föräldrar kan även söka vård för sjukt barn. Logga då in som vanligt och skriv att besöket gäller ditt barn i fältet "Beskriv dina besvär".

  Vi hjälper dig med sjukintyg

  Just nu är reglerna kring så kallat sjukintyg eller läkarintyg tillfälligt ändrade med anledning av covid-19. Du kan läsa mer om de tillfälliga reglerna på Försäkringskassans webbplats.

  • Om din första sjukdag är den 15 december 2020 eller senare: Vi hjälper dig med sjukintyg från dag 22-28 i sjukperioden. För sjukintyg vid sjukdom i högre antal dagar kontakta din vårdcentral.
  • Om din första sjukdag är före den 15 december 2020: Vi hjälper dig med läkarintyg från dag 15-21 i sjukperioden. För läkarintyg vid sjukdom i högre antal dagar kontakta din vårdcentral.

  Intyg om sjukskrivning skickas elektroniskt. Du hittar det genom att logga in på 1177.se och gå till "Alla övriga tjänster" och skrolla ner till "Mina intyg". Därifrån kan du skicka vidare intyget till andra myndigheter, exempelvis Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen, eller skriva ut det på papper.

  Om du mår dåligt psykiskt

  Vi uppmanar att du kontaktar din vårdcentral om du mår psykiskt dåligt eftersom det kan kräva en mer omfattande bedömning än vad som är möjligt att göra via ett videosamtal.

 • Våra fysioterapeuter hjälper dig med nytillkommen smärta i rygg, nacke, axel, armbåge, knä och fot.

  1. Ladda ner appen Din vård på Google Play eller App Store, välj "Digitala vårdcentralen" under mottagningar. Om du använder en dator kan du se tillgängliga tider och boka tid via denna webblänk.
  2. Boka en ledig tid som passar dig.
  3. Bekräfta din tidbokning genom att logga in med bank-id. Du får mejl och sms att din tid är bokad.
  4. Dagen innan mötet får du en första påminnelse och en timme innan mötet ska äga rum får du ytterligare en påminnelse.
  5. Logga in med bank-id i appen för ditt möte. Du placeras i ett väntrum. Videosamtalet startas därefter på initiativ av läkaren.
  6. Fakturan för mötet skickas till din folkbokföringsadress.

Till toppen av sidan