Barnmorskemottagningen Snapphanen Hässleholm

Östergatan 15, Hässleholm

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

077-115 15 16

Öppet idag

 • 07:30 - 15:30Tidsbokad mott
 • 12:00 - 12:30Lunch stängt

Telefontid idag

 • 08:00 - 11:30
 • 13:00 - 14:30

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

 • Mån - Fre08:00 - 11:30
 • Mån - Fre13:00 - 14:30

Öppettider

 • Mån - Fre07:30 - 15:30 Tidsbokad mott
 • Mån - Fre12:00 - 12:30 Lunch stängt
Besöksadress:
Östergatan 15, Hässleholm
Län, kommun:
Skåne län, Hässleholm
Postadress:
Barnmorskemottagningen, Snapphanen, Östergatan 15, 281 32 Hässleholm
Webbplats:
https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O13796
Bild på Barnmorskemottagningen Snapphanen

Till oss kommer du för hjälp med preventivmedel, graviditetstester och råd kring din sexuella hälsa. Du kan också komma till oss för att göra ett gynekologiskt cellprov eller testa dig för könssjukdomar.


När du är gravid följer vi dig och ditt barns hälsa och utveckling. För besök i mödrahälsovården behöver du lista dig hos oss.


Våra medarbetare är utbildade i HBTQ-frågor.

Driftsform

Driftsform: Region

 • Vi erbjuder Annas profylax för dig och din partner. Annas profylax är en förberedelse inför förlossningen där andning, avslappning och mental träning ingår.

 • Som blivande förälder listar du dig hos oss. Vi hjälper dig med frågor och undersökningar kring graviditeten, förlossningen och den första tiden efter förlossningen. Du kan också komma till oss för utbildningar och föräldraträffar. Alla besök är frivilliga och kostnadsfria.

  Vi erbjuder akupunktur. Rutinultraljud utförs på Förlossningsavdelningenpå Centralsjukhuset Kristianstad.

 • I Skåne är egenprovtagning den främsta metoden för att upptäcka HPV, humant papillomvirus.

  Om ditt prov innehåller HPV får du en tid för provtagning hos barnmorska.

  Du kan även få hjälp med egenprovtagningen för HPV hos barnmorska. Det gäller dig som är gravid eller av andra anledningar inte kan ta provet själv.

  Gynekologisk egenprovtagning för HPV i Skåne

 • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

  Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

 • Hos oss får du hjälp och råd med vilket preventivmedel som passar dig. Du kan också få hjälp med graviditetsplanering, råd och stöd vid oönskad graviditet och hjälp med andra frågor kring sex och samlevnad.

 • Hos oss får du hjälp av barnmorska när du har frågor och funderingar kring klimakteriet. Besöket är kostnadsfritt.

  Under besöket får du information om klimakteriet och vad det innebär. Du får också konkreta råd på livsstilsförändringar som du kan göra på egen hand för att lindra dina klimakteriebesvär. Däremot kan vi inte skriva ut recept på hormoner.

  Vi hjälper dig med kontroll av framfallsring och byte av östrogenring.

 • Du kan vända dig till oss om du har frågor kring din sexualitet och sexuella hälsa. Vi hjälper både män och kvinnor med tester för klamydia och andra sexuellt överförbara sjukdomar.

  Ingen fråga är för stor eller för liten. All vår personal har tystnadsplikt.

  Sexolog

  Sexolog:
  Om du har särskilda frågor eller problem kring sexualitet, intimitet eller relationer kan du boka en tid hos vår sexolog på Barnmorskemottagningen Riksens Ständer i Kristianstad. Du är välkommen oavsett ålder, kön, sexuell läggning, om du är singel eller har en eller flera partners.

  Sexologen kan bland annat hjälpa till i frågor som rör lust- och erektionsproblem, orgasmsvårigheter, för tidig utlösning, samlagssmärta eller andra sexuella besvär, oavsett vad de beror på.

Till toppen av sidan