Barnavårdscentralen Vänhem

Tredje avenyen 27, Hässleholm

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
0451-29 80 74
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider
   • Mån - Ons08:00 - 09:00
   Öppettider
   • Mån - Tor08:00 - 17:00 Tidsbokade besök
   • Fre08:00 - 15:00 Tidsbokade besök

   Besöksadress:
   Tredje avenyen 27, Hässleholm
   Län, kommun:
   Skåne län, Hässleholm
   Postadress:
   Tredje Avenyen 27, 281 32 Hässleholm
   Webbplats:
   https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O17616

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Närmaste busshållplats är Hässleholm Fisktorget.

   Entrén till Barnavårdscentralen Vänhem

   När du har fått barn är du välkommen till oss. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.


   Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi utför bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.


   Vi har nära kontakt med förskolor och samarbetar med andra specialister inom barns utveckling och hälsa.


   Vi är en del av Familjens hus Hässleholm. Här finns personal och verksamheter samlade för hela din familj genom barnmorskemottagning, öppen förskola och social rådgivning. Här erbjuds du både individuellt stöd och olika former av grupper som till exempel babycafé, föräldrautbildningar och tematräffar om bland annat olycksfall i hemmet, gränssättning och parrelationer.


   Våra medarbetare är utbildade i HBTQ-frågor.

   Driftsform

   Driftsform: Region

   • Till oss kommer du och ditt barn på hälsobesök enligt barnhälsovårdens nationella program. I det ingår undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling, samt vaccinationer enligt det svenska vaccinationsprogrammet.

   • Vi är en del av familjecentralen Familjens hus Hässleholm.

    Familjecentralen är en mötesplats för föräldrar och barn upp till sex år. Här finns barnmorskemottagning, barnavårdscentral, öppen förskola och social rådgivning.

    Information om familjecentralens utbud och aktiviteter samt gemensamma öppettider:

    Familjens hus i Hässleholm

   • I våra föräldragrupper kan du skapa kontakter med andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och behov av sömn, mat och nära relationer.

    Föräldragrupperna är inställda tills vidare.

   • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

    Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

   • Om du har frågor eller vill boka en tid kan du kontakta någon av våra sjuksköterskor som är specialistutbildade i hälso- och sjukvård för barn.

   • Hos oss får du lära dig den grundläggande tekniken för att massera ditt spädbarn. Spädbarnsmassage är ett enkelt sätt att stärka kontakten mellan dig och ditt barn.

   Till toppen av sidan