Barnavårdscentralen Norra Fäladen, Lund

Fäladstorget 2, Lund

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
046-275 21 30
Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag
  • 08:00 - 17:00Röstbrevlåda

  Fler tider och telefonnummer

  Telefontider
  • Mån - Fre08:00 - 17:00 Röstbrevlåda
  Öppettider
  • Mån - Fre08:00 - 15:00 Tidsbokade besök

  Besöksadress:
  Fäladstorget 2, Lund
  Län, kommun:
  Skåne län, Lund
  Postadress:
  BVC Norra Fäladen, Fäladstorget 4, 226 47 Lund
  Webbplats:
  https://www.1177.se/Hitta-vard/Kontakt/?hsaid=SE162321000255-O17593

  Vägbeskrivning

  Hitta hit:

  Närmaste busshållplats är Lund Fäladstorget.

  När du har fått barn är du välkommen till oss. Vi ger dig stöd under ditt barns uppväxt. Du bestämmer själv hur ofta du vill träffas och vad du vill ha hjälp med. Alla besök och undersökningar är gratis.


  Hos oss arbetar sjuksköterskor och läkare som är specialistutbildade för vård av barn. Vi utför bland annat hembesök, vaccinationer och undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling fram till skolstart. Du kan även få råd och stöd om amning eller om ditt barn är sjukt.


  Vi har nära kontakt med förskolor och samarbetar med andra specialister inom barns utveckling och hälsa.

  Driftsform

  Driftsform: Region

  • Till oss kommer du och ditt barn på hälsobesök enligt barnhälsovårdens nationella program. I det ingår undersökningar av ditt barns hälsa och utveckling, samt vaccinationer enligt det svenska vaccinationsprogrammet.

  • I våra föräldragrupper kan du skapa kontakter med andra föräldrar och utbyta erfarenheter. Du får bland annat lära dig om barns utveckling och behov av sömn, mat och nära relationer.

   Vi erbjuder även utbildning i hjärt- och lungräddning (HLR) på barn. Utbildningen är kostnadsfri, tar cirka två timmar och ingen förkunskap behövs. Efter genomgången utbildning får du kursbevis. Kontakta din BVC-sköterska om du är intresserad.

  • Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

   Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

  • Om du har frågor eller vill boka en tid kan du kontakta någon av våra sjuksköterskor som är specialistutbildade i hälso- och sjukvård för barn.

  • Hos oss får du lära dig den grundläggande tekniken för att massera ditt spädbarn. Spädbarnsmassage är ett enkelt sätt att stärka kontakten mellan dig och ditt barn.

  Till toppen av sidan