Barnahus Norrköping

Odalgatan 19, Norrköping

Telefonnummer:

010-104 49 09

Telefontider:

 • Mån-Tor08:00 - 16:30
 • Fre08:00 - 14:30

Öppettider:

 • Mån-Tor08:00 - 16:30
 • Fre08:00 - 14:30

Fler tider och telefonnummer

Besöksadress:
Odalgatan 19, Norrköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Norrköping
Postadress:
Odalgatan 19, 602 29 Norrköping

På Barnahus låter vi barn som misstänks vara utsatta för våld eller övergrepp stå i centrum för utredningsprocessen. Barnet får vistas i en trygg och barnvänlig miljö och slipper slussas runt mellan olika myndigheter. När en anmälan om våld eller övergrepp mot ett barn kommer till polis eller socialtjänst kallas samtliga inblandade – socialtjänst, polis, åklagare, barnläkare och barnteam – till oss på Barnahus. På så sätt behöver inte barnet i onödan upprepa sin berättelse för flera personer. De olika aktörerna samråder, planerar, förhör och utreder på plats hos oss.

Vi erbjuder även krisstöd och kortare behandling till barn och familjer i de fall där barnet varit utsatt för våld eller övergrepp och varit på Barnahus i samband med polisförhör. På Barnahus kan du träffa kurator eller psykolog.

  Barnahus Norrköping är en samverkan mellan kommunerna i östra Östergötland, Region Östergötland, polis och åklagare. Vi följer länsrutiner gällande barn som far illa, den så kallade Östgötamodellen.

  Information till patienter

  Du kan komma till oss genom kontakt med socialtjänst eller polis.

  Driftsform

  Driftsform: Landsting/Region