Barn- och ungdomspsykiatri Velandergården Malmö

Velandergatan 122, Malmö

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer

040-33 17 07

Öppet idag

Stängt

  Telefontid idag

  Stängt

   Fler tider och telefonnummer

   Telefontider

   • Mån-TorDygnet runt
   • Fre00:00 - 16:00
   • Sön14:00 - 24:00

   Öppettider

   • Mån-TorDygnet runt
   • Fre00:00 - 16:00
   • Sön14:00 - 24:00
   Besöksadress:
   Velandergatan 122, Malmö
   Län, kommun:
   Skåne län, Malmö
   Postadress:
   Barn och ungdomspsykiatri, Velandergården, Velandergatan 122, 215 65 Malmö
   Webbplats:
   https://vard.skane.se/psykiatri-skane/ditt-besok-hos-oss/barn-och-ungdomspsykiatri-bup/

   Vägbeskrivning

   Hitta hit:

   Närmaste busshållplats är Malmö Velandergatan. Här stannar bussarna 7 och 54.

   Behandlingstiden är 1-3 år och vi tar emot 11 patienter (elever). Vi tar emot ungdomar som ska börja årskurs 7, 8 eller 9.

   Vi är en öppen institution och behandlingen bygger på frivillighet. En tredjedel av terminen, cirka 5 veckor, bor eleverna på Velandergården.

   Hos oss på Velandergården arbetar familjebehandlare och enhetschef samt på dagtid även kurator och psykolog.

   • Vi tar emot ungdomar med varierande diagnoser och svårighetsgrad. En hel del finns inom det neuropsykiatriska spektrat; ADHD, Tourettes eller Aspergers, men diagnoser som innebär ångest, depression, fobier och olika posttraumatiska tillstånd är också vanliga.

    Föräldrarna har ofta egna erfarenheter av psykiatriska och /eller sociala svårigheter.

    Vi samarbetar ofta med socialtjänsten kring våra ungdomar. Vi tar inte emot ungdomar som är aktuella för LVU-omhändertagande, är inne i missbruk eller kriminalitet och inte heller ungdomar med psykoser eller svår ätstörning.

    Större delen av tiden tillbringar eleverna i grupp och vi använder oss aktivt av grupprocessen i behandlingen av individen. Det gör att vi mycket noga måste överväga sammansättningen av gruppen för att möjliggöra att alla kan växa i den.

   • Behandlingen på Velandergården bygger på ett helhetstänkande i vilket skola, boende, kontaktmannaskap, familjearbete, miljöterapi och social träning är viktiga beståndsdelar. Basen i behandlingsarbetet utgörs av miljöterapin.

    På Velandergården ges möjlighet att stanna upp en smula och få hjälp att reflektera över sin livssituation, "börja om" i skolan, lära känna sig själv och hämta nya krafter och få nya impulser till förändring i sin fortsatta väg framåt.

   Velandergården är barn- och ungdomspsykiatrins behandlingshem med integrerad högstadieskola. Hit kommer du som är ungdom, går i årskurs 7, 8 eller 9 och som har en psykisk ohälsa.


   Vi specialiserar oss på att möta ungdomar med varierande diagnoser och svårighetsgrad, till exempel ADHD, Tourettes och Aspergers.


   Du som redan har en pågående kontakt inom psykiatrin kan remitteras till skolan via din behandlare. Intagning till skolan sker en gång om året och bedömningen görs på våren.

   Driftsform

   Driftsform: Landsting/Region