Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning BUMM, Södertälje Sjukhus AB

Rosenborgsgatan 6-10, 152 86 Södertälje

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer:

08-550 252 60

Telefontid idag

  • 07:45 - 11:45

Fler tider och telefonnummer

Telefontider

  • Mån-Fre07:45 - 11:45
Besöksadress:
Rosenborgsgatan 6-10, 152 86 Södertälje
Län, kommun:
Stockholms län, Södertälje
Postadress:
Rosenborgsgatan 6-10, Södertälje Sjukhus AB, 152 86 SÖDERTÄLJE
Webbplats:
http://www.sodertaljesjukhus.se

Barn- och ungdomsmedicinska mottagningen (BUMM) på Södertälje Sjukhus är en tidsbokad medicinsk specialistmottagning för barn mellan 0 och 18 år.

På mottagningen utreder och behandlar vi b.la. barn och ungdomar med astma och allergi, mag- och tarmbesvär, enures, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och obesitas. Vi tar emot remisser från barnhälsovården, skolhälsovården, vårdcentral, närakut eller barnakut. Det går även bra att kontakta oss direkt via vår rådgivningstelefon eller 1177, Vårdguiden E-tjänster.
Gäller det livshotande tillstånd, ring 112.

Bra att veta
Tillfälligt sjuka barn som är äldre än 12 månader ska i första hand få hjälp på vårdcentralen.

Barn under 12 månader kan i mån av tid bokas in för en snar bedömning hos oss.

Är du osäker på vart du ska vända dig eller behöver mer information, ring 1177 Vårdguiden.

Första linjens insatser för barn och unga med psykisk ohälsa
Vi erbjuder behandling för barn och ungdomar med mild måttlig psykisk ohälsa i åldrarna 0-18 år. Ni kan söka till oss för exempelvis nedstämdhet, oro/ångest, sömnproblem och familjekonflikter. Vi tar även emot för rådgivning och kortare föräldrastöd.Vi som arbetar här är psykologer. Vårt arbete utgår från evidensbaserade metoder som anpassas utifrån barnets/ungdomens behov.För akuta ärenden hänvisar vi er att kontakta 1177 Vårdguiden eller Barn och Ungdomspsykiatrin (BUP) i Södertälje på telefonnummer 08-514 530 00.

Komma i kontakt med oss inom PHB
För att göra en egenanmälan till oss ringer du Barn- och ungdomsmedicinska mottagningen. För närvarande har vi långa väntetider för att komma till oss på ett första besök, väntetiden är ca 4 månader.Det första besöket tar ungefär en timme. Då gör vi en initial bedömning kring barnets/ungdomens mående och därefter beslutas om vidare kontakt. Vi önskar att samtliga vårdnadshavare om möjligt kommer med till det första besöket. Om någon vill prata enskilt kommer det att finnas möjlighet till det, vi kommer överens om hur vi lägger upp tiden när vi ses.

Vi har avtal med region Stockholm inom

  • Barn-och ungdomsmedicinsk mottagning

Driftsform

Driftsform: Landsting/Region