Förlossningsavdelning, Kvinnokliniken ViN

Vrinnevisjukhuset, Norrköping

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
MåndagDygnet runt
TisdagDygnet runt
OnsdagDygnet runt
TorsdagDygnet runt
FredagDygnet runt
LördagDygnet runt
SöndagDygnet runt

Besöksadress:
Vrinnevisjukhuset, Norrköping
Län, kommun:
Östergötlands län, Norrköping
Postadress:
Kvinnokliniken i Östergötland, Vrinnevisjukhuset, 601 82 Norrköping

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Förlossningens entré ligger på baksidan av sjukhuset. Ta hissen till plan 2.

Välkommen till förlossningsavdelningen som har öppet dygnet runt och bemannas av barnmorskor, undersköterskor och läkare. Här finns ibland barnmorskestudenter och läkarkandidater som handleds av erfarna barnmorskor.

Ibland deltar vi i olika studier. Du får information om aktuella studier hos din barnmorska på Kvinnohälsan.


Vårt mål är att ge alla en medicinskt säker vård, ett tryggt och personligt bemötande. Vi eftersträvar att separera mor och barn i så liten utsträckning som möjligt. Ett nära samarbete finns med neonatalavdelningen kring detta.

Skriv gärna ner era önskemål i en förlossningsplan.

Vi arbetar under sekretesslagen och lämnar inte ut information om er till någon.

Personalen på förlossningen ser fram emot ett gott samarbete med er för att förlossningen ska bli en positiv upplevelse.

Driftsform: Region

  • • Under din förlossning får du ha med dig en person som stöd. Vi vill minimera antalet personer som vistas på förlossningen på grund av infektionsrisk och att vi vill att det ska vara så lugnt som möjligt hos oss. Vi ber dig respektera detta.

    • När du bedöms vara i aktiv fas av din förlossning skrivs du in hos oss och får ett förlossningsrum.
    I teamet runt dig finns en barnmorska en läkare och en undersköterska. Det är ytterligare en barnmorska med på rummet just när du föder. Hos oss finns det både barnmorskestudenter och läkarstudenter så det kan bli aktuellt med en student i teamet runt dig.

    • Under vistelsen på vår förlossningsavdelning ingår det mat för dig som ska föda barn. Under den aktiva delen av förlossningen kommer du att erbjudas flytande kost. Ta gärna med det du själv tycker om att dricka. Din partner/stödperson behöver ha med sig egen mat. Kyl, frys och mikrovågsugn finns på avdelningen. Det finns också cafeteria, restaurang och kiosk som är öppna dagtid. Kaffe och te finns att få på avdelningen.

    • Det finns badkar/dusch i alla våra 8 förlossningsrum som du med fördel kan använda under öppningsskedet av förlossningen. Att bada under öppningsskedet kan ge dig en positiv smärtlindrande och avslappnande effekt.  

    • Det finns bluetooth högtalare att låna som du kan koppla upp till och spela din favoritmusik via din mobiltelefon, dator eller surfplatta.

    • Under din förlossning kontrolleras med jämna mellanrum hur barnet mår med en fosterövervakning som kallas CTG. Dosor fästs på din mage för att registrera barnets hjärtslag samt registrera dina värkar. Dosorna som används på förlossningen i Norrköping är trådlösa. Det innebär att du kan vara uppe och röra dig när CTG pågår. Dosorna tål vatten så du kan både bada och duscha under CTG-registreringen. Ibland behövs en elektrod appliceras på barnets huvud för att övervaka barnets hjärtljud.

    • När barnet är fött och innan vi navlar av tar alltid barnmorskan eller undersköterskan prover ur barnets navelsträng för veta hur barnet har mått i samband med slutfasen av förlossningen. Du som nyförlöst får en injektion med hormonet oxytocin för att få livmodern att börja dra ihop sig efter förlossningen. Därefter väntar vi med att klippa navelsträngen tills det har slutat att pulsera i den vilket ofta är flera minuter (sk sen avnavling).

    • Alla nyfödda barn får en injektion med K-vitamin inom de första timmarna efter förlossningen. På förlossningen i Norrköping ges den alltid under de första minuterna efter att barnet fötts. Läs mer om K-vitamin och dess betydelse för barnet via denna länk:

     

     • Följ oss gärna på Instagram, kontot heter: forlossningennorrkoping

     

  •  Partner/stödperson  erbjuds även närståendedygn och kan sova över på enheten. Måltider ingår ej.

Ring innan för bedömning och för att vi ska kunna förbereda personalen på att ni är på väg.

Telefon: 010-104 33 01

Kontakta oss vid:

- Regelbundet värkarbete

- Vattenavgång

- Blödning

- Minskade fosterrörelser

- Smärtor i magen

Till toppen av sidan