Självprovtagning covid-19 - provsvar försenade.Det här meddelandet avser Halland

Många provsvar tar nu längre än tre dygn. När provet är analyserat kommer svar via 1177.se. Ring inte 1177 eller vårdcentralen om provsvar.  Om du väntar på provsvar - så kan du göra

Fysisk aktivitet och träning

Rörelse är livsviktigt

All form av rörelse kan påverka din hälsa positivt. Du blir piggare, starkare och minnet kan förbättras. Dessutom sover du bättre. Risken för sjukdomar och benbrott minskar också. Försök därför att få in mer rörelse i vardagen och undvik stillasittande.

En person som går med barnvagn utomhus.
Det är bra att röra på sig, till exempel ta en promenad utomhus.

Du som är vuxen rekommenderas att göra någon form av aktivitet som är måttligt ansträngande minst två och en halv timme varje vecka. All sorts träning räknas, även den du får genom vardagsaktiviteter. Det kan till exempel vara att cykla istället för att åka bil, ta trapporna istället för hissen, plocka svamp eller städa.

I den här texten hittar du tips på hur du kan vara mer fysiskt aktiv och hur du kommer igång. Det är aldrig för sent att börja. Och det kommer ge dig stora hälsovinster. Kom ihåg att den bästa träningen är den som blir av och att varje steg räknas.

Till toppen av sidan