Läs andras frågor

Mina pungkulor är olika stora, och penisen böjer sig, ska det vara så?

Fråga

Mina pungkulor är olika stora. Den högra är lite större än den vänstra, och min penis är också böjd åt vänster när jag har stånd. Ska det vara så?

Svar

Du skriver att en pungkula är lite större än den andra. Det låter inte som något konstigt. Pungkulorna är olika stora hos alla killar, och de brukar också hänga på lite olika höjd i pungen.

Det är bra att låta undersöka pungen om en pungkula svullnar upp och blir mycket större än den andra eller om en pungkula fortsätter att vara mycket liten och inte verkar utvecklas på samma sätt som den andra. Det är bra att själv undersöka pungen då och då genom att känna på pungkulorna för att kunna märka om något förändras.

Att undersöka pungen går fort och gör inte ont. Du kan få hjälp att undersöka pungen på en vårdcentral eller en ungdomsmottagning. Till ungdomsmottagningen kan du gå från att du är 12 eller 13 år tills du är mellan 20 och 25 år, det är olika på olika mottagningar.

Men i ditt fall tycker jag inte att du behöver oroa dig eller göra någonting. Det låter som att allt är som det ska.

Att penisen böjer åt sidan vid stånd är vanligt. Att ha någon form av böjning på sitt stånd är faktiskt vanligare än att penisen blir helt rak. Kontakta en vårdcentral eller en ungdomsmottagning om din penis är så böjd att du inte kan ha sex på det sätt du önskar.

Läs mer på 1177.se

Till toppen av sidan