Beställ prover

Klamydia- och gonorrétest via nätet i Västra Götaland

Innehållet gäller Västra Götaland

Behöver du testa dig för klamydia och gonorré? Det finns möjlighet att göra det smidigt online. Så här gör du:

1. På klamydia.se beställer du enkelt ett provtagningskit som skickas hem till dig i ett diskret brev. Provsvaret får du genom att verifiera dig med BankID eller skriva in din kod på klamydia.se. Följ därefter instruktionerna på klamydia.se

2. Visar ditt provsvar att du har en infektion kan du som är upp till 25 år få vård och behandling via Ungdomsmottagning online eller på en ungdomsmottagning.
Du som är över 25 år eller föredrar att besöka en mottagning kan söka dig till vårdcentral, hud- och könsmottagning, Mottagning för unga män (upp till 30 år), eller Sexualmedicinskt centrum. De två sistnämnda mottagningarna tar emot boende i hela Västra Götaland.
Vårdgivaren gör också en smittspårning.

I tjänsten Hitta vård kan du leta upp mottagningar där du bor.

Kostnadsfritt

Provtagning och behandling för könssjukdomar är kostnadsfritt. Tänk på att när du använder en onlinemottagning behöver du kunna legitimera dig antingen med ett Bank-ID eller med Freja eID Plus.

Här kan du läsa mer om Ungdomsmottagningen online och även hämta appen.

I vissa fall behöver du gå till mottagning

Provet från klamydia.se testas enbart för klamydia och gonorré i urin eller slida. För att ta prov för andra könssjukdomar och för provtagning av hals, svalg, ändtarm eller öga behöver du boka ett besök på en mottagning.

Klamydia och gonorré är bakterier som oftast överförs vid sex utan skydd/kondom. Oftast känner du inga symptom alls. Men får du en infektion behöver den behandlas för att inte leda till besvär senare.

Till toppen av sidan