STÖD OCH BEHANDLING PÅ NÄTET

Stöd och behandling via nätet

Innehållet gäller Västra Götaland

När du behöver stöd och hjälp från hälso- och sjukvården kan internet vara en möjlighet att anpassa vården efter just dina behov. Du får också en möjlighet att vara delaktig i din egen vård.

Stöd och behandling via nätet är en nationell invånartjänst. Du loggar in med e-legitimation via 1177 vårdguidens e-tjänster. Än så länge är det bara några få av våra verksamheter i Västra Götalandsregionen som erbjuder stöd och behandling via nätet men snart ska de bli fler.

Kognitiv beteendeterapi via nätet

Kognitiv beteendeterapi, KBT, är ett exempel på behandling som fungerar bra via nätet. Du får tillgång till ett behandlingsprogram med information, uppgifter eller övningar du kan göra på egen hand. Din behandlare vägleder dig genom innehållet, ger återkoppling och svarar på frågor under hela behandlingstiden.

Innan terapin startar har du en personlig kontakt med din behandlare. Du får berätta om dig själv och dina besvär. Tillsammans går ni igenom om KBT via nätet är ett alternativ för dig. Om inte erbjuds du hjälp på annat sätt.

Västra Götalandsregionen kan idag erbjuda internetbaserad KBT vid de här problemen/diagnoserna:

  • ångest 
  • depression
  • oro
  • sömnproblem
  • stress
Till toppen av sidan