AKTUELLT I VÄSTRA GÖTALAND

Fortsatt grundläggande primärvård i Åmål

Innehållet gäller Västra Götaland

10 april 2019: Hälso- och sjukvårdsstyrelsen beslutar att teckna ett tillfälligt avtal med vårdgivaren Medpro för att kunna erbjuda grundläggande primärvård i Åmål från och med fredag 12 april.

En fördjupad uppföljning av vårdcentralen Balderkliniken i Åmål, som gjorts av Västra Götalandsregionen, har genomförts. Den har resulterade i en rapport som riktade skarp kritik mot vårdcentralen för bristande patientsäkerhet.

Norra hälso- och sjukvårdsnämnden ålade Balderkliniken att rätta till bristerna enligt en kontrollplan. Det var inte gjort 2019-03-31 då planen löpte ut. Nämnden tog vid extra insatt sammanträde igår beslut om att säga upp avtalet med Balderkliniken med omedelbar verkan.

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen beslöt samtidigt att teckna ett tillfälligt avtal med vårdgivaren Medpro för att kunna erbjuda grundläggande primärvård i Åmål.

Listade patienter vid Balderkliniken listas om till den nya vårdcentralen, på Södra Långgatan 12, som öppnar på fredag 12 april. Vårdcentralen kan kontaktas på telefon 0532-70 94 00.

Behöver du kontakta en vårdcentral innan fredag 12 april kan du använda dig av tjänsten Hitta vård på 1177.se.

Till toppen av sidan