Urologkliniken, Västmanlands sjukhus Västerås


Våra e-tjänster

Fler e-tjänster Färre e-tjänster

Telefonnummer och Öppettider

021-17 42 60
Telefontid idag:
07–11:50

Övriga tider och telefonnummer

Telefontider:
Mån-tor 07–11:50
Fre 07–08:15
Växeltelefon:
021-17 30 00

ADRESS

Besöksadress
Västmanlands sjukhus Västerås, Västerås
Län, kommun
Västmanlands län, Västerås
Postadress
Västmanlands sjukhus Västerås
721 89 Västerås
Vägbeskrivning

Ingång 2

Vårt utbud

På kliniken arbetar drygt 65 personer inom många olika professioner; läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, uroterapeut, kontaktsköterskor, inskrivningssköterskor och medicinska sekreterare för att ge patienterna bästa möjliga vård.

Urologkliniken vid Västmanlands sjukhus i Västeråsgrundades 1968 som den fjärde kliniken för urologi i Sverige. Klinikens urologspecialister har mottagning i Västerås, Fagersta och Köping. Alla administrativa kontakter sker från Västerås.

Om oss

Vi ansvarar för den specialiserade urologiska sjukvården för alla invånare i Västmanland. Vi behandlar främst tumörsjukdomar i njurar, blåsa, prostata och testiklar. En annan stor grupp som kommer till oss är patienter med njurstenar. Blåsfunktionsrubbningar beroende på godartad prostataförstoring, sjukdom i blåsan eller neurologiska sjukdomar är en tredje stor grupp som vi behandlar.


All rådgivning och tidsbokning till mottagning och operation i Västerås, Köping och Fagersta sköts av personal i Västerås.

Information till patienter

All personal har tystnadsplikt.

Doftfritt. Parfym, rakvatten och andra starka dofter kan vara besvärligt för en del. Undvik därför detta när du besöker oss.

Du får endast röka på anvisade platser.

Remisskrav:
Du behöver remiss för besök hos oss. Remiss utfärdas vanligen av din familjeläkare. Du ska få en tid inom vårdgarantins 90 dagar.

Information till besökare

Besökstider för anhöriga:
  • Mån-sön 12:30–19:30

Läs mer på 1177 Vårdguiden

Visa fler mottagningar inom

Driftsform:
Landsting/Region.