Premicare Söråker

Folketshusvägen 5, 861 51 SÖRÅKER

Visa på kartaVägbeskrivning

Telefonnummer
Telefontider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.00–16.30
LördagStängt
SöndagStängt
Växeltelefon

Öppettider
DagÖppettiderKommentarer
Måndag08.00–16.30
Tisdag08.00–16.30
Onsdag08.00–16.30
Torsdag08.00–16.30
Fredag08.00–16.30
LördagStängt
SöndagStängt

Besöksadress:
Folketshusvägen 5, 861 51 SÖRÅKER
Län, kommun:
Västernorrlands län, Timrå
Postadress:
Söråkers vårdcentral, 861 51 SÖRÅKER
Webbplats:
http://www.premicare.com

Vägbeskrivning

Hitta hit:

Vårdcentralen ligger i centrala Söråker.

Entré Vårdcentralen Söråker

Vårdcentralen ligger centralt i Söråker. Här finns läkarmottagning, distriktssköterskemottagning, fysioterapeut, arbetsterapeut samt kurator. BVC och MVC har sina lokaler på Timrå Vårdcentral, centrumhuset.

Driftsform: Privat

Välkommen till Premicare Söråker!

För rådgivning och/eller tidsbokning är du välkommen att ringa oss på telefon 060-464 00, knappval 5. Du får då knappa in ditt personnummer och telefonnummer och får därefter en angiven tid då vi ringer upp dig. För övriga ärenden kan du också komma i kontakt med oss via e-tjänsterna.. Via dem kan du skicka meddelanden till våra medarbetare, men observera att du inte kan boka tid eller förväntas få en tid genom att skicka meddelande till oss.

Via e-tjänsten Boka tid direkt har du möjlighet att boka din tid själv. Det är viktigt att du läser igenom villkoren för e-bokningar innan du bokar din tid. Vi erbjuder följande typer av e-bokningar:

  • Lättakuten - För lättare besvär som du haft i max 14 dagar. Tiderna släpps samma dag. OBS! Om det saknas tider beror detta antingen på att alla tider är tagna eller att vi pga personalbortfall inte haft möjlighet att lägga ut tider.
  • Provtagning - OBS! Du behöver först en remiss av läkare eller sjuksköterska för att kunna ta prover. Var också uppmärksam på om dina prover kräver att du fastar innan provtagningen och/eller ska ta dina prover innan ett visst klockslag. Du bör också sitta och vila minst 15 min innan din provtagning, kom i god tid. 
  • Boka tid till fysioterapeut/sjukgymnast - Här kan du som har besvär från muskelapparaten boka tid för exempelvis ryggbesvär, nackbesvär, ledbesvär eller muskelbesvär. OBS! Ta kontakt med vårdcentralen om ditt besök innefattar bedömning av ny skada i och med trauma, om du har behov av smärtlindring eller ett sjukintyg. Vid osäkerhet kring bokning kontakta oss på telefon 060-464 00 eller skriv en fråga via Kontakta fysioterapeut (sjukgymnast)
  • Prickmottagning - fotografering av (max 3 st) födelsemärken/pigmentfläckar av undersköterska. Har du sår, hudutslag, eksem, akne etc. ska du INTE boka tid till prickmottagningen. Ring istället och rådgör med sjuksköterska på hälsocentralen. Du måste vara minst 18 år. Tiden är ungefärlig, viss väntan kan förekomma. Kom gärna 10 minuter innan ditt bokade besök. Vill du läsa mer om hur besöket går till kan du göra det här: Prickmottagningen - Premicare

 

Nedan kan du läsa om vårt utbud:

  • Familjeläkare kallas även allmänläkare och är specialister i allmänmedicin. Det är en egen specialitet som innebär en bred kompentens i de flesta sjukdomar och symtom. En familjeläkare är specialist på hela människan, i alla åldrar, och har en helhetssyn som är viktig i basen för det långsiktiga måendet.

    För att boka en tid hos någon av våra läkare ringer du 060-464 00 och väljer knappval 5. Du kommer då att få knappa in ditt personummer och telefonnummer och får sedan en angiven tid då du blir uppringd av någon av våra distriktssköterskor.

  • En ST-läkare är en legitimerad läkare som går vidareutbildning under handledning till att bli specialistläkare inom något/några vårdområden såsom allmänmedicin, psykiatri, geriatrik osv. ST är en förkortning för "specialisttjänstgöring".

    Hos oss arbetar ST-läkare som går vidareutbildning inom allmänmedicin.

  • Distriktssköterska finns för rådgivning, tidsbokning och viss receptförnyelse. Du får stöd och behandling inom områden som bland annat:

    För att komma i kontakt med distriktssköterska ringer du 060-464 00 (knappval 5). Du får knappa in ditt personnummer och telefonnummer och får sedan en angiven tid där du blir uppringd. Du kan också välja att skicka ett meddelande via vår e-tjänst här på 1177, men observera att du inte kan boka en tid eller förväntas få en tid genom att skicka ett meddelande.

  • Upplever du smärta eller stelhet i muskler, leder och/eller nerver kan du kontakta våra fysioterapeuter för bedömning och rådgivning. Du kan välja mellan att boka tid via e- tjänsten Boka tid direkt eller genom att ringa oss på 060-464 00 (knappval 4) och lämna ett meddelande i röstbrevlådan så blir du kontaktad. Du kan också skicka ett meddelande via e-tjänsten Kontakta fysioterapeut (sjukgymnast). Observera att du inte kan boka tid genom att skicka ett meddelande!

    Här kan du läsa mer om fysioterapi och vad det innebär:

  • Du som har diabetes erbjuds regelbunden kontakt med en diabetessköterska. Har du frågor om din sjukdom och/eller behandling är du välkommen att kontakta oss på telefon 060-464 00 (knappval 5). Du kan också skicka ett meddelande till oss via vår e-tjänst Kontakta diabetessköterska, men observera att du inte kan boka en tid den vägen eller förväntas få en tid genom att skicka ett meddelande till oss.

    Vi lämnar också ut diabeteshjälpmedel. Har du funderingar kring dina diabeteshjälpmedel är du välkommen att kontakta oss. Du kan använda e-tjänsterna via 1177 eller nå oss via telefon 060-464 00.

    Här kan du läsa mer om diabetes:

    Här kan du läsa om och få tips på sunda matvanor vid diabetes typ 2:

  • Du som har astma och/eller KOL får träffa vår sjuksköterska med specialkunskaper inom just detta område. Du får göra regelbundna kontroller av din astma och/eller KOL för att se om din behandling är tillräcklig eller kan behöva justeringar. Det är även hos vår sjuksköterska som du får göra undersökningar relaterade till detta såsom spirometri.

    Här kan du också läsa mer om metoder som mäter lungfunktionen:

    Om du behöver hjälp att sluta röka eller snusa kan du få hjälp även med detta här.

    Via e-tjänsten Kontakta astma/KOL-sköterska kan du med etablerad kontakt ställa frågor och/eller lämna information angående ditt tillstånd/behandling. 

    Vill du läsa med om att sluta röka eller snusa kan du göra detta här nedan:

  • Du som behöver kontinenshjälpmedel kan kontakta vår kontinenssköterska för att få hjälp med detta.

    Om du har frågor eller funderingar angående detta kan du ringa oss på 060-464 00, knappval 5 för att tala med distriktssköterska. Du kan också skicka ett meddelande till oss via våra e-tjänster här på 1177. Observera att du inte kan boka tid eller förväntas få en tid genom att skicka ett meddelande till oss.

    Här kan du läsa mer om olika typer av inkontinens samt om hjälpmedel vid inkontinens:

  • Om läkare eller sjuksköterska bedömer att du behöver lämna prover eller om du har remiss för provtagning från specialistklinik är du välkommen till vårt Laboratorium för att lämna dessa.

    Du kan välja mellan att boka din tid själv via e-tjänsten Boka tid direkt här i 1177 eller genom att kontakta oss via telefon på 060-464 00, knappval 3. Du kommer då få lämna ett meddelande i vår röstbrevlåda och blir därefter uppringd för bokning av tid.

    Om du bokar din tid själv är det viktigt att du har information om ditt prov kräver att du har fastat innan och/eller om ditt prov behöver tas innan ett visst klockslag. Det är också viktigt att du vilar sittande minst 15 minuter innan provtagningen, så kom i god tid innan ditt besök!

    Här kan du läsa mer om provtagningar och mätningar:

  • Vår kurator erbjuder samtalsstöd, bedömning och behandling. Vår kurator finns tillgänglig både för fysiska möten på enheten samt via videomöten.

    Kontakta oss via telefon för att komma i kontakt med kurator 060-464 00, knappval 5 för rådgivning/tidsbokning.

    Du som redan har en etablerad kontakt med vår kurator kan använda e-tjänsten Kontakta kurator för att ställa frågor och/eller lämna information. 

  • Vår rehabkoordinator finns för dig som är eller riskerar att bli sjukskriven. Rehabkoordinatorns uppgift är att kartlägga dina rehabiliteringsbehov och har ett nära samarbete med din läkare, övrig rehabiliteringspersonal och handläggare från Försäkringskassan.

    För att komma i kontakt med rehabkoordinator ring oss på mottagningen på 060-464 00, knappval 5 för rådgivning/tidsbokning. Du kan också komma i kontakt med vår rehabkoordinator via e-tjänsten Kontakta rehabkoordinator.

    Här kan du läsa mer om sjukskrivning och rehabilitering

  • En fast vårdkontakt fyller en viktig funktion för dig med omfattande behov av hälso- och sjukvård. En fast vårdkontakt kan även fylla en viktig funktion för dina närstående.

    En fast vårdkontakt finns för att bistå och stödja patienter i kontakterna med vården och hjälpa till att samordna vårdens insatser.

    Här kan du läsa mer om vad en fast vårdkontakt är och vad det innebär:

  • BVC håller till i lokaler på Timrå Vårdcentral i Centrumhuset (Köpmangatan 31), mitt i Timrå Centrum.

    BVC är till för ditt barn och dig som förälder. Barnet erbjuds bl a hälsoundersökningar och vaccinationer från att barnet är nyfött upp till förskoleklass. Du som förälder kan få stöd och råd om du behöver det genom bl a föräldrastödsgrupper.

    BVC kan i ett tidigt skede upptäcka hälsoproblem, sjukdomar eller funktionsvariationer hos barn. Det gör att både du och ditt barn kan få hjälp och stöd tidigt. 

    För kontakt med BVC för Timrå/Söråker kan du kontakta:

    Therese Collin Andersson, tel: 060-658 92 11

    Maritta Hedin, tel: 060-59 55 06

    Cristina Thunfors, tel: 060-59 55 17

    Telefontid 8.00-9.00, helgfria vardagar. 

    Du kan också använda e-tjänsten Kontakta BVC. OBS! Du dirigeras till Premicare Timrås e-tjänst.

    Här kan du läsa med om vad BVC innebär:

  • MVC hittar du i lokaler på Timrå Vårdcental i Centrumhuset (Köpmangatan 31), mitt i Timrå Centrum.

    Mödravårdscentralen sköter graviditetskontroller, föräldrautbildningar, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovtagning. Här handhas även provtagning och information om sexuell överförd sjukdom.

    Det finns även en mödra-/barnpsykolog knuten till MVC.

    Här hittar du kontaktuppgifter till våra barnmorskor:

    Eva Larsson, tel: 073-800 04 32

    E-post: eva@dinbarnmorska.com

    Kajsa Lindqvist, tel: 073-800 02 12

    E-post: kajsa@dinbarnmorska.com

    Du kan också använda e-tjänsten Kontakta MVC (mödravård och preventivmedel).

    Här hittar du våra övriga e-tjänster kopplade till MVC:

    Premicare Primärvård i samarbete med Din Barnmorska i Sundsvall.

  • Inne på vårdcentralen finns en rum där du i lugn och ro kan mäta ditt blodtryck. Du går genom entrén, tar direkt till vänster och sedan har du blodtrycksrummet som första rummet på höger sida i korridoren. Tänk på att vila i 10-15 minuter innan du tar ditt blodtryck för att få rättvisa värden. Du tar sedan ditt blodtryck med en digital blodtrycksmätare. Du som är ordinerad att ta ditt blodtryck själv ska också skriva ner dina värden på en lapp som finns i rummet och lämna in till oss alternativt via e-tjänsten Rapportera egna blodtrycksvärden.

    Här kan du läsa mer om blodtrycksmätning och hur du går tillväga:

    Här kan du läsa mer om högt respektive lågt blodtryck:

  • Vill du göra en förändring i din livsstil kan vi hjälpa till med stöd och behandling. Det kan handla om att du vill ändra din kost, sluta eller minska på tobak och/eller alkohol eller ha råd och/eller stöd gällande din fysiska aktivitet.

    Du som fyller 40, 50 och 60 år erbjuds en kostnadsfri hälsoundersökning med hälsosamtal. Vi skickar en kallelse till dig och det är självklart frivilligt att komma.

    Har du frågor gällande hälsoundersökningar och/eller är intresserad av stöd och behandling inom hälsa och livsstil är du välkommen att kontakta oss på 060-464 00. Du kan också använda e-tjänsten Vill du ha stöd i dina levnadsvanor?

    Här kan du läsa mer om ämnet "Liv och hälsa". Här kan du läsa om motion, sömn, stress och återhämtning, alkohol, tobak, mat och näring samt mycket mer. Du kan också göra hälsotester.

  • Dietisten besitter specialkunskaper om kostens betydelse vid hälsa och sjukdom och arbetar med att förebygga och behandla sjukdomar med hjälp av kosten.

    För att få komma till dietisten krävs remiss. Kontakta mottagningen för information om just dina möjligheter att få träffa dietist på tel 060-464 00, knappval 5 för rådgivning/tidsbokning.

Du kan kontakta oss via våra e-tjänster på 1177. Där kan du på egen hand boka tid direkt till:

distriktsköterska, lab, fysioterapeut, prickmottagning och "lättakuten"..

Till toppen av sidan