Hjälp oss att bli bättre!

Delta i vår webbundersökning och berätta vad du tycker om 1177.se. Undersökningen tar några minuter att genomföra och svaren är anonyma.

Tack för att du deltar!

Du hittar undersökningen här.
Graviditet

Information för dig som ska föda barn i Västernorrland

Innehållet gäller Västernorrland

Här finns övergripande information för dig som ska föda barn i Västernorrland.

Förlossningen i Örnsköldsvik -aktuell information

Förlossningen i Örnsköldsvik kommer att vara stängd vecka 26, 27, 28 samt 32. Veckorna 29, 30 och 31 är förlossningen öppen.
Stängningen berör dig som är gravid i vecka 21+6 eller mer.
För graviditetsrelaterade råd och stöd ska du som vanligt vända dig till din barnmorska på mödrahälsovården.

Om du under stängningsperioderna behöver söka akut läkarvård med anledning av din graviditet ska du efter graviditetsvecka 21+6 vända dig till förlossningen i Sundsvall. Telefon: 060–18 15 68.

Planerad specialistmödravård och planerade ultraljud påverkas ej av stängningen. Får du graviditetsrelaterade besvär innan vecka 21+6 ska du vända dig till Specialistmödravården på din hemort.

Inget besöksförbud på BB avdelning

På förlossningen får du ta med dig två anhöriga, på BB får du ha besök av friska syskon till det nya barnet men inga andra besök.

På gynekologisk avdelning 12 får du ta emot besök under besökstiden 14.00-19.00. 

Det är bara patienter med misstänkt smitta som provtas.

Vattenförlossning i Västernorrland

Vattenförlossning innebär att ditt barn föds fram helt under vattenytan och att kvinnan är omgiven av vatten under framfödandet. Bad under värkarbetet och födsel i vatten kan bidra till smärtlindring och avslappning samt en positiv förlossningsupplevelse.

Inom Region Västernorrland har kvinnor möjlighet att föda i vatten under förutsättning att vissa kriterier är uppfyllda. Kvinnan måste ha en normal, okomplicerad och fullgången graviditet (v 37+0 – 41+6) och måste själv ha förmåga att ta sig i och ur badet.

Förlossningen måste klassificeras som en förlossning med låg risk för komplikationer och fortgå med normal progress och CTG-kontroller vid ankomst och under förlossningen måste klassas som normala.

Det måste även finnas tillgång till barnmorska och personal som är trygga med att handlägga vattenfödsel.

Om du har frågor gällande vattenfödsel kan du kontakta din barnmorska eller förlossningen på den ort där du planerar att föda ditt barn.

 

Vad gäller vid kejsarsnitt?

Du som är gravid och din partner kommer tillsammans till sjukhuset. Din partner kommer att få vara med under operationen och hela familjen får vara tillsammans.
Mer information om kejsarsnitt i Västernorrland

Till toppen av sidan