11 april: Vaccination mot covid-19 utan tidsbokning

Innehållet gäller Västernorrland

På vissa vaccinationsenheter i länet erbjuds det under vecka 15 och 16 drop in-vaccination mot covid-19 i stället för tidsbokning.

Vaccination mot covid-19 med vaccinsprutan

-  Anledningen är att vi håller på att uppdatera bokningssystemet Mitt Vaccin under vecka 15 och 16, vilket gör att tidsbokning inte är möjligt på alla vaccinationsenheter, säger Malin Plantin Sjöblom, verksamhetschef för vaccinationer, provtagning och smittspårning kopplat till covid-19.

Information om vilka vaccinationsenheter som erbjuder drop in under vecka 15 och 16 och vilka tider som gäller finns här på 1177.se på Boka tid-sidan.

Fjärde dos till alla över 65 år

Folkhälsomyndigheten rekommenderar dig som är 65 år eller äldre en fjärde dos vaccin mot covid-19 för att förlänga skyddet mot covid-19

-  Kontrollera att det gått minst fyra månader sedan den tredje dosen när du bokar tid för vaccination eller kommer till en vaccinationslokal på drop in, säger Malin Plantin Sjöblom.

Samtliga doser erbjuds

Alla vaccinationsenheter erbjuder samtliga doser vaccin mot covid-19 så länge rätt ålder är uppnådd och tidsintervallen mellan doserna följs.

- Vi har många i länet som tagit två doser vaccin mot covid-19, men som skulle behöva vaccinera sig igen för att förlänga skyddet, säger Malin Plantin Sjöblom.

En fjärdedel av de provtagna hade covid-19

Även om provtagningen av allmänheten upphört fortsätter provtagning av vård- och omsorgspersonal och patienter som vårdas på sjukhus med symtom på covid-19.

- Förra veckan hade cirka en fjärdedel av de provtagna covid-19, vi ligger kvar på ungefär samma nivå sedan några veckor tillbaka, säger Hans Boman, smittskyddsläkare i Region Västernorrland.

Till toppen av sidan