Aktuellt i Västernorrland

7 april: Projekt Primärvården online

Innehållet gäller Västernorrland

Nu kan du istället för att ringa till hälsocentralen, komma i kontakt med oss via chatt. Du som är listad på Hälsocentralen Centrum kan i stället för att besöka oss fysiskt få hjälp via nätet. Du kommer i kontakt med oss via nätet, genom att logga in på 1177.se och välja ”Chatta med oss – primärvården online” under våra e-tjänster.

Kvinna som surfar mobil
Kvinna som surfar mobil.

För att använda tjänsten så loggar du in med din e-legitimation och svarar på ett antal frågor. Utifrån svaren får du antingen råd om egenvård eller blir hänvisad vidare till att chatta med en sjuksköterska. Om bedömningen blir att du behöver kontakt med annan yrkeskategori, så bokar sjuksköterskan in en tid åt dig, antingen via chatt, till ett fysiskt eller digitalt besök.

Bemannad chatt helgfri vardag

Chatten är bemannad helgfria vardagar klockan 8-16. Om dina besvär inte är av akut karaktär, kan du skicka meddelande till oss dygnet runt.

Bättre tillgänglighet för dig som invånare

Projektet pågår under sex månader. Både patienter och personal kommer löpande utvärdera den nya ingången i vården. Det är därför viktigt att du som patient svarar på frågorna efter avslutad kontakt, så att Region Västernorrland får möjlighet att förbättra tillgängligheten av vård till dig som invånare.

Du hittar länk till chatten Primärvård online via Hälsocentralen Centrums sida med länk "Chatta med oss primärvård online"

 

Till toppen av sidan